Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
multescu-gigi
  • multescu-gigi
- +

 Mulţescu a preluat FC Voluntari

Tehnicianul Gheorghe Mulţescu a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei FC Voluntari, a declarat directorul de imagine al clubului ilfovean, Lucian Ionescu. Mulţescu a semnat un contract  valabil până la finalul actualului sezon, cu drept de prelungire pentru încă doi ani. Gheorghe Mulţescu, în vârstă de 63 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile Dinamo Bucureşti, Dacia Unirea Brăila, Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu, Sportul Studenţesc, Astra Ploieşti, Gaziantepspor, Politehnica Timişoara, Jiul Petroşani, FC Braşov, Universitatea Cluj, FC Vaslui, Progresul Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Gaz Metan Mediaş, Petrolul Ploieşti şi Ettifaq FC, la multe dintre aceste formaţii el având mai multe mandate.
 
Meci cu multe bube la Ploieşti
Formaţia Petrolul Ploieşti a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul susţinut, luni, pe teren propriu, în compania echipei ACS Poli Timişoara, în etapa a XIII-a a Ligii I.  Timişorenii au deschis scorul în min. 69, cu un şut formidabil de la 20 de metri al lui Fernando Llorente, gazdele egalând trei minute mai târziu prin Fernando Velasco.. Partida a fost foarte grea pentru brigada condusă de Alexandru Tudor, căreia i s-a reproşat un gol valabil anulat înscris de Elek, un henţ în faza premergătoare golului marcat de gazde şi un penalty neacordat  - de către timişoreni, plus un alt penalty neacordat ploieştenilor. În urma acestui rezultat, cele două echipe îşi păstrează locurile în clasament: Timişoara – locul VIII, cu 14 puncte, iar Petrolul deţine lanterna cu două puncte.
 
 
Haţegan fluieră în preliminarii
Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida dintre echipa naţională a Macedoniei şi reprezentativa Ucrainei, din penultima etapă a preliminariilor Campionatului European din 2016, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA.
Haţegan va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, de arbitrii adiţionali Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu, iar Radu Ghinguleac va fi arbitru de rezervă. Partida Macedonia - Ucraina, din penultima etapă a grupei C a Campionatului European, se va disputa vineri, de la ora 21.45.
 
Bronzuri la haltere
Sportiva română Loredana Heghiş a cucerit două medalii de bronz, luni, în limitele categoriei 58 kg (Under-23), la Campionatele Europene de haltere pentru juniori şi tineret de la Klaipeda (Lituania). Heghiş a obţinut bronzul la stilul aruncat, cu 102 kg, devansată de rusoaica Maria Lubina, 105 kg, şi de Mouna Skandi (Spania), 104 kg. Românca a luat a doua medalie de bronz la total, cu 185 kg, primele două locuri fiind ocupate de Lubina, 190 kg, şi de Skandi, 188 kg. La stilul smuls, Heghiş (57,90 kg) a terminat pe locul 5, cu 83 kg, cât a ridicat şi rusoaica Ala Kaitukova (57,65 kg), mai uşoară la greutatea corporală. Lubina a terminat pe primul loc, cu 85 kg, a doua a fost turcoaica Rabia Zengin, tot 85 kg, podiumul fiind completat de Skandi, 84 kg. 

Crosul câştigător
Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost nominalizată la “lovitura lunii septembrie” de către site-ul WTA, cu un punct câştigat în meciul disputat cu sportiva britanică Johanna Konta, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan.
La scorul 4-1 în decisiv, Halep a anulat o posibilitate de break, cu o minge trimisă cu dreapta în cros, dintr-o poziţie dificilă. Simona Halep a pierdut în cele din urmă acea partidă, după ce a condus cu 5-1 în setul decisiv. Alături de româncă, mai sunt nominalizate Ana Ivanovic, Agnieszka Radwanska, Maria Şarapova şi Johanna Konta, ultima cu un punct câştigat în meciul cu Venus Williams. Fanii pot alege lovitura lunii septembrie până joi, iar rezultatele anchetei vor fi anunţate a doua zi.
 
Fraţii Djokovic câştigă la dublu
Tenismenul sârb Novak Djokovic a obţinut, ieri, prima victorie la dublu alături de un frate de-ai său, liderul ATP şi mezinul familiei, Djordje, învingând, cu scorul de 7-6 (5), 6-7, 10-5, perechea Mao-Xin /Michael Venus (China/Noua Zeelandă), în manşa întâi a turneului de Gong la Beijing. Djokovic, 28 de ani, are doi fraţi, Djordje, 20 de ani, şi Marko, 24 de ani. Până în prezent, numărul 1 mondial a făcut echipă cu Marko, de cinci ori, pierzând de fiecare dată. La China Open, Novak a evoluat în premieră alături de Djordje, ei primind un wild card. După ce au trecut de Gong şi Venus, prezenţi şi ei pe tabloul de dublu graţie unui wild card, fraţii Djokovic vor avea un meci cu o echipă experimentată, Jack Sock/Vasek Pospisil (Canada/SUA), care a eliminat, cu 7-6, 2-6, 11-9, cuplul italian Fabio Fognini/Simone Bolelli, cap de serie numărul 3. Un eventual succes în sferturi ar putea să-i aducă pe Novak şi Djordje Djokovic în faţa perechii Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), principala favorită a turneului de 500
 
 
 Finală rusească la Cupa Mondială de şah
Rusul Serghei Kariakin a câştigat Cupa Mondială de şah, competiţie desfăşurată la Fairmont Hotel din Baku (Azerbaidjan).  În finala turneului, el a s-a impus cu scorul de 6-4 în faţa compatriotului său Peter Svidler. După scorul de 2-2 s-au disputat şase partide de departajare, care au stabilit numele învingătorului. 
Peter Svidler a câştigat în primele două jocuri disputate în compania lui Serghei Kariakin şi mai avea nevoie doar de o remiză pentru a termina turneul pe primul loc. Dar, Kariakin a avut o puternică revenire, puţin scontată de specialişti, şi a obţinut şi el două victorii la rând. El s-a desprins apoi în câştigător surprinzător, după meciurile de departajare cu timp redus de joc. Cupa Mondială de şah, ediţia 2015, a reunit la startul său 128 de sportivi. 
 
 “Cormoranii” s-au înţeles cu Klopp
Conducerea grupării Liverpool speră să ajungă la un acord cu Jürgen Klopp pentru ca acesta să preia echipa engleză până cel târziu vineri, el urmând să-l înlocuiască pe Brendan Rodgers, demis la finalul săptămânii trecute. Klopp, în vârstă de 48 de ani, este favorit pentru acest post, un alt tehnician dorit fiind italianul Carlo Ancelotti. Potrivit BBC, discuţiile cu reprezentanţii lui Klopp decurg foarte bine, iar Liverpool vrea ca germanul să conducă echipa la meciul cu Tottenham, programat la 17 octombrie. Pe de altă parte, Rodgers, în vârstă de 42 de ani, s-a declarat "extrem de dezamăgit" pentru că a fost demis, subliniind că a fost o onoare şi un privilegiu să conducă echipa timp de trei ani şi jumătate.
 
Alertă cu bombă la Doneţk
Stadionul echipei Şahtar Doneţk, Donbass Arena, a fost evacuat, ieri dimineaţă, din cauza unei alerte cu bombă, a anunţat site-ul oficial al formaţiei pregătite de Mircea Lucescu.  Potrivit sursei citate, o bombă ar fi fost plasată în sediul centrului umanitar Rinat Ahmetov, care ajută victimele conflictului din Ucraina şi care este situat în incinta sportivă. "Angajaţii şi voluntarii au fost evacuaţi de pe stadion şi din împrejurimi. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare", a anunţat şahtior, pe site-ul oficial. Din cauza conflictului din estul Ucrainei, Şahtar Doneţk îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Lvov, din vara anului 2014.
 
Mourinho, acuzat
 Antrenorul echipei Chelsea, José Mourinho, a fost acuzat de comportament nesportiv, pentru declaraţiile făcute la adresa arbitrajului după meciul cu Southampton (1-3), a anunţat federaţia engleză (FA). Tehnicianul portughez poate răspunde la această acuzaţie până joi. La încheierea meciului, Mourinho a afirmat că arbitrii se tem să ia decizii favorabile echipei Chelsea deoarece apoi ar putea fi criticaţi în presă. Chelsea Londra a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, de Southampton şi după opt etape ocupă locul 16 în clasament, cu opt puncte.
 
Carolina scapă de suspendare
Patinatoarea italiană Carolina Kostner va putea reveni în competiţie la 1 ianuarie 2016, după ce a ajuns la un acord cu Agenţia Mondială Antidoping (WADA) şi Agenţia Italiană Antidoping referitor la suspendarea primită la 16 ianuarie. La 16 ianuarie, patinatoarea Carolina Kostner a fost suspendată un an şi patru luni de către Tribunalul Antidoping al Comitetului Olimpic Italian pentru că l-a ajutat pe Alex Schwazer să evite un control antidoping în 2012, la Oberstdorf.
Iniţial, suspendarea lui Kostner urma să se încheie în mai 2016, dar în urma acestui acord ea va putea evolua de la 1 ianuarie.
 
Antrenor rus la Legia
Tehnicianul rus Stanislav Cercesov a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei poloneze Legia Varşovia, înlocuindu-l pe norvegianul Henning Berg. Fostul portar rus în vârstă de 52 de ani a semnat un contract până la finalul sezonului cu Legia Varşovia. Stanislav Cercesov a mai pregătit în cariera sa formaţiile Kufstein, Wacker Tirol, Spartak Moscova, Jemciucina Soci, Terek Groznîi, Amkar Perm şi Dinamo Moscova. Tehnicianul norvegian Henning Berg a fost demis din funcţia de antrenor principal al echipei poloneze Legia Varşovia, după ce echipa a remizat, în deplasare, cu Gornik Zabrze, scor 2-2, în campionatul Poloniei, şi după ce a pierdut ambele meciuri din grupele Ligii Europa, 0-1 cu FC Midtjylland şi 0-2 cu SSC Napoli.
 
Garreth Bale, number one in Wales
Atacantul echipei Real Madrid, Gareth Bale, a fost desemnat jucătorul galez al anului pentru a cincea oară, a treia oară consecutiv, el obţinând acest premiu din partea Federaţiei de Fotbal din Ţara Galilor. Bale a câştigat şi premiul fanilor, dar şi distincţia oferită de ceilalţi jucători. Gareth Bale a mai primit acest trofeu în 2010, 2011, 2013 şi 2014.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri