Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
atacsipos-volei-penicilina-csmb-2015081
  • atacsipos-volei-penicilina-csmb-2015081
- +
 
Înfrângere aşteptată
Într-o restanţă din cadrul penultimei etape a Diviziei A 1 de volei feminin, disputată la Bucureşti, finalista Cupei Challenge, CSM a învins cu 3-0 (20,19, 10) echipa Penicilina Iaşi. Tot ieri, s-a mai disputat un meci de volei la Bucureşti, dar în devans la ultima etapă din sezonul regulat, încheiat cu un rezultat la fel de normal: Rapid – Volei Alba Blaj 0-3 (-14, -11, -12). Celelalte partide ale ultimei etape se joacă astfel: CSU Cluj – SCMU Craiova (vineri, ora 13:30), CSM Lugoj – CSM Bucureşti (vineri, 18:30), Penicilina Iaşi – Ştiinţa Bacău, Dinamo Bucureşti – CSM Târgovişte, Unic Piatra Neamţ – Medicina Târgu Mureş (toate, luni la ora 18:00).
 
Un nou preşedinte la secţia de rugby
Astăzi, la CS Politehnica Iaşi a avut loc o şedinţă a secţiei de rugby a clubului, convocată de preşedintele Bogdan Tufeanu, la care au mai participat Leonida Antohi (preşedintele clubului), Petru Vieru, Ermil Dimitriu, Claudiu Butucel şi Cornel Ghenea. După o prezentare a situaţiei secţiei, enunţată de preşedintele Antohi, Petru Vieru a subliniat necesitatea creării unei piramide la toată nivelurile pentru asigurarea fluxului de jucător pentru echipa Politehnica Unirea. Ca urmare a demisiei, din motive personale, a lui Bogdan Tufeanu, din funcţia de preşedinte al secţiei, s-a hotărât ca această sarcină să aparţină lui Cornel Ghenea.
 
Amicalele naţionalei pe TVR şi Dolce
Federaţia Română de Fotbal a anunţat, miercuri, că meciurile amicale pe care echipa naţională a României le vor disputa cu Lituania, Spania şi Georgia, în martie şi în iunie, vor fi transmise de posturile TVR şi Dolce Sport. Primul amical va fi pe 23 martie, contra Lituaniei. Partida se va disputa la Giurgiu şi va începe la ora 20:00. Contra Spaniei, "tricolorii" vor juca pe 27 martie, pe Cluj Arena, de la ora 21:45. Pentru utimul amical, pe 3 iunie, cu Georgia, nu s-au stabilit ora şi locul disputării.
 
 
Program schimbat
Comitetul de Urgenţă al FRF a decis, ieri, cu unanimitate de voturi, schimbarea programului competiţional al Cupei României şi Cupei Ligii. Modificarea programului are ca scop asigurarea condiţiilor optime de pregătire pentru echipa naţională a României, în vederea participării la Campionatul European din Franţa. Finala Cupei României a fost mutată de pe data stabilită iniţial, 14 mai, cu patru zile mai devreme, pe 10 mai. Deşi era programată iniţial pentru data de 11 mai, finala Cupei Ligii se va desfăşura înainte de startul viitorului sezon competiţional, 2016/2017, pe 17 iulie.Comitetul de Urgenţă al FRF a fost format din preşedintele Răzvan Burleanu, prim-vicepreşedintele Gino Iorgulescu (preşedinte LPF) şi vicepreşedintele Octavian Goga. Primul meci al naţionalei României la Euro 2016 va avea loc în data de 10 iunie, la ora 21:00, pe Stade de France din Paris. Adversara este naţionala Franţei. 
 
 
Matei, gol şi assist
Florentin Matei (22 de ani), ostul jucător al Stelei, a marcat şi a oferit o pasă de gol, , în meciul câştigat de echipa sa, scor 2-1, în turul semifinalelor Cupei Croaţiei, cu Slaven Belupo.  Tânărul mijlocaş şi-a pus din nou amprenta pe jocul celor de la HNK Rijeka, formaţie la care s-a transferat în această iarnă de la Volîn Luţk. După trei pase decisive în ultimele patru partide, Matei şi-a continuat forma bună şi în turul semifinalelor Cupei Croaţiei, contra lui Slaven Belupo. Rijeka a câştigat prima manşă a semifinalelor Cupei Croaţiei, scor 2-1, şi are prima şansă la calificarea în finală.
 
Amendament pentru fotbaliştii echipelor în insolvenţă
Jucătorii de fotbal vor putea să ceară rezilierea contractului şi transferul la o altă echipă, chiar dacă clubul care îi deţine drepturile federative a intrat în insolvenţă, a decis miercuri plenul Camerei Deputaţilor. Iniţiatorii modificării legislative susţin că, în acest moment, jucătorii de fotbal ar fi fost blocaţi la echipele de care aparţin, dacă acesta se afla în procedură de insolvenţă. Dacă un jucător cerea rezilierea contractului nu mai poate primi dreptul de joc şi nu se mai poate angaja la niciun alt club.  Amendamentul a fost adoptat cu 152 de voturi pentru şi 62 de abţineri şi 3 voturi împotrivă.  Camera Deputaţilor este for decizional, legea urmând să fie trimisă la promulgare.
 
 
Consfătuire MApN – FCSB
Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, miercuri, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, că a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi cei ai SC FCSB SA, în care s-au discutat problemele legate de marca şi stadionul Ghencea.  Patronul Stelei, George Becali şi reprezentanţii MApN Otilia Sava şi Codrin Munteanu, s-au întâlnit pentru a discuta şi a realiza un prim pas spre intrarea în normalitate, lucrul cerut şi de suporterii Stelei de la Peluza Nord. Temele de discuţie au fost evaluarea brandului "Steaua Bucureşti" şi depunerea documentaţiei pentru procesul de reabilitare şi modernizare a Complexului Sportiv din Ghencea. Reprezentanţii MApN au prezentat criteriile după care s-a făcut evaluarea mărcii "Steaua", precum şi stadiul procesului de stabilire a taxei de licenţă pentru aceasta. La rândul său, George Becali a declarat că FCSB va analiza oportunitatea de a participa la licitaţia pentru utilizarea mărcii. În ceea ce priveşte stadionul, Ministerul Apărării Naţionale a comunicat faptul că documentaţia necesară procesului de reabilitare urmează a fi depusă la Compania Naţională pentru Investiţii în cel mai scurt timp.
 
 
 
Şi spaniolii se antrenează cu Georgia
Spania, campioana europeană en-titre, va juca un meci amical cu prima reprezentativă a Georgiei, pe 7 iunie, cu trei zile înainte de startul Campionatului European din Franţa.  Naţionala României va juca, la rândul său, un meci de verificare cu Georgia, pe 3 iunie 2016, cu două zile înainte de plecarea în Franţa. Până la meciul cu Georgia, Spania va juca o partidă amicală cu naţionala României, pe 27 martie, la Cluj. Cu trei zile înaintea duelului cu tricolorii lui Anghel Iordănescu, ibericii vor juca cu Italia. Partida de la Getafe, cu Georgia, de pe stadionul Coliseum Alfonso Perez, va a doua dintr-o serie de trei partide amicale, celelalte fiind cu Bosnia, pe 29 mai, la Sankt Gallen (Elveţia), şi cu Coreea de Sud, pe 1 iunie, la Salzburg (Austria). Spania, campioană europeană în 2008 şi 2012, va debuta la EURO din Franţa pe 13 iunie, la Toulouse, împotriva Cehiei, primul meci dintr-o grupă cu Turcia şi Croaţia.
 
 
Lider surpriză în turneul candidaţilor
Serghei Kariakin, din Rusia, este lider în clasamentul provizoriu după patru runde, cu 3 puncte, în Turneul Candidaţilor la şah, care are loc la Moscova.
în runda a parta, Serghei Kariakin, cu piesele albe, a câştigat partida cu fostul campion mondial, indinanul Viswanathan Anand, după 43 de mutări, iar alte trei partide s-au terminat remiză.  În clasament, după Serghei Kariakin este Levon Aronian cu 2,5 puncte, Viswanathan Anand, Anish Giri, Fabiano Caruana şi Peter Svidler cu câte 2 puncte, Hikaru Nakamura 1,5 şi fostul campion mondial Veselin Topalov cu 1 punct.  Această competiţie va decide challenger-ul la titlul mondial de şah, deţinut acum de marele maestru norvegian Magnus Carlsen.  onfruntarea se va desfăşura în perioada 11-30 noiembrie la New York.
 
Începe Openul de şah
Marele maestru internaţional Andrei Istrăţescu, multiplu campion naţional al României, în prezent reprezentant al Franţei, este principalul favorit la câştigarea Openului Internaţional de şah, care se desfăşoară la Alba Iulia, în perioada 16-23 martie. Conform punctajului ELO, următorii favoriţi sunt Konstantin Tarlev (Ucraina), Vlad Jianu (Romănia), Andreas Heimann (Germania), Gergely Szabo (România), Vladislav Nevednichy (România), Gyula Pap (Ungaria), Stelios Halkias (Grecia).  În paralel cu turneul internaţional se va desfăşura şi Openul Judeţului Alba la şah clasic, un turneu cu raportare la Federaţia Româna de Şah la care vor participa în jur de 30-40 de sahişti cu ratinguri FIDE sub 2200.
 
 
FIFA cere daune de la corupţi
FIFA a trimis către procurorii americani mai multe documente prin care pretinde daune de zeci de milioane de dolari de la foştii oficiali care au pledat vinovaţi în dosarul de corupţie cercetat în SUA. 15 reprezentanţi ai FIFA, printre care şi alţi opt actuali şi foşti oficiali ai forului, au fost puşi sub acuzare de luare de mită. Chuck Blazer, fostul preşedinte al Federaţiei Panamericane de Fotbal, este primul personaj FIFA care a recunoscut în faţa unui judecător că a luat mită.  Blazer a declarat că, împreună cu alţi oficiali ai FIFA, a acceptat bani, în anul 1992, anul în care s-a decis că Franţa va fi gazda Cupei Mondiale din 1998. Fostul oficial FIFA a recunoscut că a acceptat mită pentru a vota pentru organizarea Cupei Mondiale de Fotbal în Africa de Sud ediţia 2010. ABC News a relatat faptul că Blazer s-ar afla în vizorul FBI şi al procurorilor americani pentru faptele de corupţie şi mită la şapte arestări în rândul oficialilor forului mondial.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri