Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
palete
  • palete
- +

 

Succes la “Memorialul Cornel Macovei”
Disputată la finalul săptămânii trecute în Sala Polivalentă, pe parcursul a două zile,  competiţia memorială de tenis de masă “Memorialul Cornel Macovei” a fost, după cum spune Gheorghe Ciobotaru, antrenorul clubului organizator CSM Iaşi, “cea mai frumoasă ediţie disputată până acum. La categoria open, a câştigat Sebastian Vasilache, urmat  în ordine de Alexandru Aga, Vlad Ciolan şi Maria Gaftea, iar la amatori primii patru au fost, tot în ordine, Giovani Ipate, Dragoş Bogza, Florin Gherasim şi Tiberiu Albu. S-a mai disputat şi un concurs pentru copii, la care au participat mici sportivi din Moineşti, Vatra Dornei şi Iaşi. Din partea Federaţiei Române de Tenis de Masă, competiţia a fost onorată de Nicolae Stelian, coleg de lot naţional cu cel mai bun jucător din istoria Iaşului, Cornel Macovei. “Ne-am străduit să organizăm cât mai bine această a cincea ediţie şi am reuşit. Meciuri de spectacol, determinare, ambiţie şi dorinţa de a învinge, plăcerea de a juca – sunt argumente care ne îndeamnă să continuăm”, a menţionat antrenorul Gheorghe Ciobotaru.
 
Ne arbitrează englezii
Englezul Anthony Taylor va arbitra meciul România - Muntenegru, din preliminariile Cupei Mondiale din Rusia. Taylor, în vârstă de 37 de ani, purtător al ecusonului FIFA din anul 2013, va fi ajutat de asistenţii Stuart Burt şi Stephen Child şi de arbitrul de rezervă Andre Marriner. Anthony Taylor a mai arbitrat doar de două ori în preliminariile unui turneu final de seniori, Macedonia - Belarus, scor 1-2 şi Cipru - Bosnia-Herţegovina, scor 2-3, în calificările pentru Euro-2016. În actualul sezon, el a condus şi un joc din cupele europene, PAOK - Ajax, scor 1-2, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. În altă ordine de idei, o brigadă românească formată din Ovidiu Haţegan (centru), Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe (asistenţi) şi Sebastian Colţescu (rezervă) va oficia la partida Belarus – Franţa, din grupa A.
 
Viitorul, în Transnistria
Formaţia FC Viitorul va întâlni echipa Şerif Tiraspol în primul tur al UEFA Youth League (Liga Campionilor pentru Tineret U19), conform tragerii la sorţi care a avut loc, ieri, la Nyon. FC Viitorul participă la competiţie în calitate de campioană a României U19. Manşa tur dintre FC Viitorul şi Şerif Tiraspol este programată în 27/28 septembrie la Ovidiu,iar returul la 18/19 octombrie la Tiraspol. Câştigătoarea dublei manşe FC Viitorul – Şerif Tiraspol va întâlni în turul secund echipa care se va impune în confruntarea Zrinski Mostar (Bosnia-Herţegovina) - FC Zürich (Elveţia). Turul secund este programat în 1/2 noiembrie (prima manşă) şi 22/23 noiembrie (returul).
 
Steaua mai vrea jucători
Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ieri, că este foarte aproape de a obţine transferul jucătorilor Eduard Stăncioiu (ASA Târgu Mureş), Antonio Jakolis (CFR Cluj) şi Wilfred Moke (FC Voluntari). "Stăncioiu e ca şi semnat. La Moke, 150.000 e clauza de reziliere. Îl iau pe Moke, dau banii pe el, plătesc clauza. Poate juca atât fundaş central, cât şi mijlocaş central. S-ar putea să mai vină un fundaş central zilele următoare. 4-5 jucători o să aducem. Jakolis vine la noi doar dacă acceptă salariul, vrea un salariu cam mare. Eu i-am oferit ceva, dacă-i convine, bine. Mai sunt două zile şi vreau să-i trec pe lista UEFA.", a declarat Gigi Becali, pentru Digi Sport. Steaua mai are în vedere şi împrumutul unui atacant de la Napoli, Perea Vargas şi transferul unui fundaş din Grecia.
 
Transfer de 30 de milioane la Barça
FC Barcelona a anunţat, ieri, că l-a achiziţionat pe fotbalistul Paco Alcacer de la Valencia cu 30 de milioane de euro, plus două milioane în funcţie de performanţe. Alcacer a semnat în ziua în care a împlinit 23 de ani un contract pe cinci ani şi are o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro. Fotbalistul va fi prezentat oficial la gruparea catalană când va reveni de la naţionala Spaniei, la care este convocat pentru meciurile cu Belgia (1 septembrie, amical) şi Liechtenstein (5 septembrie, preliminarii CM). Alcacer este primul atacant transferat de echipa lui Luis Enrique în această vară. FC Barcelona i-a mai achiziţionat pe fundaşii Samuel Umtiti şi Lucas Digne, pe mijlocaşii André Gomes şi Denis Suárez şi pe portarul Jasper Cillessen.
 
Rooney se gândeşte la retragere
Căpitanul naţionalei Angliei, Wayne Rooney, în vârstă de 30 de ani, a anunţat, ieri, că se va retrage din reprezentativa ţării sale după Cupa Mondială din 2018, din Rusia.  Rooney a făcut anunţul într-o conferinţă de presă prilejuită de meciul Angliei cu Slovacia, programat sâmbătă, în preliminariile CM, la care va evolua pentru a 116-a oară în naţională. "După Rusia simt că va fi momentul să mă retrag din echipa naţională. M-am hotărât. Rusia va fi ultima mea oportunitate de a face ceva cu Anglia, astfel că voi încerca să mă bucur de aceşti doi ani şi sper că îmi voi încheia cariera la prima reprezentativă cu o performanţă", a spus fotbalistul. Wayne Rooney este cel mai bun marcator din istoria naţionalei Angliei, cu 53 de goluri. El joacă în selecţionata engleză din 2003.
 
Recompense imobiliare la mongoli
Guvernul Mongoliei le-a oferit câte o locuinţă fiecărui medaliat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, judoka Dorjsurengiin Sumiya şi boxerul Dorjnyambuugiin Otgondalai. Sumiya, 24 ani, medaliată cu argint la categoria 57 kg, a primit cheile de la un apartament de trei camere de la ministrul de interne mongol Sandag Byambatsogt cu prilejul unei ceremonii, în timp ce Otgondolai, 28 ani, medaliat cu bronz la categoria uşoară, a intrat în posesia unui apartament de 2 camere. Mongolia participă la Jocurile Olimpice începând de la ediţia 1964 de la Tokyo şi are în palmares 26 de medalii olimpice, dintre care două de aur cucerite la Beijing, în 2008, la judo şi box. Tirul şi luptele libere sunt celelalte sporturi care au adus medalii sportivilor mongoli până acum la JO.
 
Cereri de participare la Jocurile Paralimpice
Peste 100 de sportivi ruşi au depus cereri la Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) pentru a li se permite participarea la Jocurile de la Rio, competiţie de la care Rusia a fost exclusă din cauza scandalului de dopaj organizat. "Peste 100 de sportivi ruşi din cei 266 care erau selectaţi pentru Jocurile Paralimpice de la Rio, fără să fie socotiţi cei din sporturile de echipă, au depus solicitări individuale la IPC pentru a li se permite să concureze", a declarat vicepreşedintele Comitetului Paralimpic Rus, Pavel Rojkov. În 7 august, Comitetul Internaţional Paralimpic anunţase că Rusia a fost exclusă de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, în urma scandalurilor de dopaj organizat. Comitetul Paralimpic Rus a făcut apel, însă acesta a fost respins de TAS. Rusia a contestat apoi hotărârea TAS la Curtea federală elveţiană, iar o decizie ar urma să fie anunţată în această săptămână.
 
Hickey iese din închisoare
Preşedintele Comitetelor Olimpice Europene şi al Comitetului Olimpic Irlandez, Patrick Hickey, va părărsi închisoarea de maximă securitate în care a fost încarcerat la 19 august şi va fi cerectat în arest la domiciliu, în scandalul vânzării ilegale de bilete la Jocurile Olimpice de la Rio. Potrivit presei britanice, un judecător al Curţii de justiţie din Rio a decis ca Hickey să fie eliberat din închisoarea Bangu şi plasat în detenţie la domiciliu, ţinând cont de afecţiunile cardiace de care suferă oficialul. Hickey nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică şi eliberarea lui din închisoare nu afectează mersul anchetei, a explicat judecătorul brazilian decizia sa. însă Hickey nu are voie săpărăsească Brazilia. 

 

 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri