Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
chiriches-romania
  • chiriches-romania
- +

 

Start bun pentru juniori

Cele două echipe ale CSM Politehnica Iaşi care participă în Ligile Elitelor din cadrul Campionatelor Naţionale de fotbal rezervate juniorilor, Seriile de Est, au plecat cu dreptul în noul sezon. Ieri, formaţia de juniori A, pregătită de Dănuţ Cananău, a învins cu 2-1 (1-0), în deplasare, pe Academia de Fotbal Farul Constanţa. Golurile moldovenilor au fost marcate de Ştefan Radu şi Teodor Chirilă. La juniori B, gruparea ieşeană, pregătită de Gelu Paveliuc, a remizat în duelul de pe litoral contra formaţiei similare a Academiei Farul. Punctul oaspeţilor a fost semnat de Andrei Bâgu. Sâmbătă, pe terenul II din Copou, cele două formaţii ale CSM vor juca partidele din runda a II-a, contra echipelor FC Voluntari. Disputele se vor derula în cuplaj, începând cu ora 12. Informaţiile au fost oferite de şeful Centrului de Copii şi Juniori al grupării ieşene, Marian Moldovan. (Ovidiu MINEA)
 
Nu-l joacă, dar nici nu-l vinde
Preşedintele clubului Sampdoria, Massimo Ferrero, a declarat că a dorit să-l achiziţioneze pe fundaşul Vlad Chiricheş, dar patronul grupării Napoli, Aurelio De Laurentiis, nu a fost de acord să-l cedeze pe român. "L-am cerut pe Vlad Chiricheş preşedintelui lui Napoli, Aurelio De Laurentiis. Fostul fotbalist de la Tottenham este un mare jucător, dar preşedintele napolitanilor nu îl vinde. Mai sunt puţine ore până la finalul perioadei de transferuri şi sunt greu de finalizat tratativele", a declarat Ferrero, potrivit presei italiene. Vlad Chiricheş este legitimat la Napoli din iulie 2015, după ce a fost transferat de la Tottenham. Internaţionalul român, aflat acum în cantonamentul primei reprezentative, a jucat doar opt partide pentru Napoli în Serie A, sezonul trecut.
 
Premii şi în vecinătatea podiumului
Sportivii români clasaţi pe locurile 4-6 la Jocurile Olimpice de la Rio vor beneficia şi ei de premieri dublate, sumele fiind cuprinse între 14.000 şi 28.000 de euro, ca urmare a unei decizii luate, miercuri, în şedinţa de Guvern. Clasarea pe locul 4 va fi recompensată cu o premiere dublată de 28.000 de euro (suma iniţială – 14.000 euro), clasarea pe locul 5 va fi premiată cu 21.000 de euro (10.500 euro), iar cea pe locul 6, cu 14.000 de euro (7.000 euro), a declarat. ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă. Sportivii români care vor beneficia de aceste premieri sunt gimnastul Marian Drăgulescu (locul IV la sărituri), scrimerul Tiberiu Dolniceanu (locul V), luptătorul Alin Alexuc (locul V), Corina Căprioriu (judo, locul V), Andrei Muntean (gimnastică, locul VI paralele) şi jucătorii de tenis la dublu mixt Horia Tecău şi Irina Begu (sferturi de finală).
 
Argint mondial la lupte juniori
Luptătorul român Vlad Mariea a cucerit medalia de argint la categoria 74 kg, stilul greco-romane, din cadrul Campionatelor Mondiale 2016 pentru juniori de la Macon (Franţa), după ce a fost învins în finală de kazahul Tamerlan Şadukaev (1-6).  Până în finală, Mariea, 19 ani, i-a eliminat succesiv pe armeanul Arman Baghdasarian (5-2), turcul Serkan Akkoyun (7-3), suedezul David Zebastian Berg (10-3), în sferturi, şi pe rusul Ahmed Kaiţukov (6-2) în semifinale. Mariea, 19 ani, a cucerit bronzul la Europenele de juniori de la Bucureşti din luna iunie şi se anunţă o mare speranţă a luptelor din România.
 
Sissoko, ca Stanciu
Mijlocaşul echipei Newcastle, Moussa Sissoko,  a primit permisiunea să părsească, ieri, cantonamentul naţionalei Franţei de la Clairefontaine, pentru a-şi negocia un contract. Sursa citată nu precizează cu ce grupare va semna jucătorul de 27 de ani, el fiind dorit de Real Madrid, Borussia Dortmund, Inter Milano, Tottenham, Everton şi West Bromwich. Miercuri este ultima zi de transferuri în Europa. Franţa joacă un amical la 1 septembrie cu Italia şi o partidă din preliminariile CM-2018, cu Belarus, la 6 septembrie, ambele întâlniri fiind în deplasare.În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Nicolae Stanciu, spre nemulţumirea selecţionerului Christoph Daum.
 
Joe Hart, împrumutat la Torino
Torino a anunţat, ieri,  împrumutul pentru un sezon al portarului Joe Hart de la Manchester City. "Mă bucur să evoluez într-o ligă atât de bună şi dificilă ca Serie A. Oferta celor de la Torino a venit la momentul potrivit", a declarat Hart. Portarul englez de 29 de ani nu a mai intrat în vederile noului antrenor al lui City, Pep Guardiola, care l-a transferat recent pe Claudio Bravo de la FC Barcelona. Joe Hart a evoluat în 348 de meciuri în zece sezoane la Manchester United. El are 63 de selecţii în naţionala Angliei.
 
Leicester bate recorduri
Campioana Angliei, Leicester City, va efectua cel mai scump transfer din istoria clubului, plătind 35 de milioane de euro pentru atacantul algerian Islam Slimani de la Sporting Lisabona, informează presa britanică.  Leicester şi Sporting au ajuns la acord pentru cedarea jucătorului de 28 de ani în Anglia, după ce portughezii au refuzat o primă ofertă de 30 de milioane de euro. Slimani a marcat 27 de goluri pentru Sporting sezonul trecut. El are 43 de selecţii în naţionala Algeriei, pentru care a înscris de 23 de ori.
 
Respins, ca seropozitiv
Clubul egiptean Al Ittihad Alexandria a reziliat contractul unui jucător pe care îl achiziţionase de patru zile, după ce s-a descoperit în urma testelor sangvine că fotbalistul este seropozitiv. Atacantul camerunez Samuel Nlend, în vârstă de 21 de ani, a semnat la 25 august un contract pe trei sezoane cu Al Ittihad. La 29 august, înţelegerea a fost reziliată.  Clubul egiptean a comunicat pe site-ul oficial în detaliu problema medicală pe care o are Nlend, ceea ce a atras criticile unor site-uri cum ar fi camer-sport.be. "Prezentarea în acest mod a detaliilor buletinului medical al unui sportiv este gafă de neiertat", a scris camer-sport.be. Samuel Nlend fusese transferat la gruparea din Egipt de Union Douala.
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri