Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
cupa noua
  • cupa noua
- +

Cupa îşi stabileşte finalistele

Antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Răzvan Lucescu, a declarat,ieri, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa are un mic avantaj în meciul retur cu Astra Giurgiu din semifinalele Cupei României, deoarece orice remiză în afară de 0-0 îi asigură calificarea. "Va fi presiune pentru toată lumea, se joacă pentru un loc în finală, dar presiunea mai mare cred că este pentru ei. Mă aştept la un meci echilibrat. Noi suntem în ascensiune, Astra a avut ceva probleme, dar nu cred că a menajat jucători contra Chiajnei. Plecăm cu un uşor avantaj deoarece orice egal în afară de 0-0 ne asigură calificarea. Vom încerca să marcăm şi să câştigăm. Am exersat penaltiurile mai mult sub o formă de a relaxa echipa. Dacă se va ajunge acolo, cei care vor executa vor fi decişi în funcţie de mai multe considerente", a spus Lucescu.

Astăzi, de la ora 20:30 se dispută primul meci din manşa retur a semifinalelor Cupei României, între Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti (în tur, la Ploieşti, 0-0), iar mâine, de la aceeaşi oră, partida Dinamo - Steaua (în tur, 2-5). Ambele meciuri vor fi transmise de ProTV.

Alex Marin, învingător la Baltimore

Fostul pugilist ceferist ieşean Alexandru Marin, a obţinut a treia victorie din trei meciuri jucate în noua sa carieră de boxer profesionist în SUA. Sportivul de 22 de ani, rezident la Silver Spring (Maryland) l-a învins la puncte pe boxerul Alex Hipolito, într-un meci disputat la Baltimore pe durata a patru runde. Deşi meciul n-a fost uşor pentru ieşean, toţi cei trei judecători i-au acordat decizia la puncte (40-36; 40-36; 39-37). Primele două victorii ale ieşeanului de categorie pană au fost obţinute prin KO, în faţa lui David Huffman şi Jacob Ninow.

Karate la Kokoro

Recent, clubul sportiv Kokoro Iaşi a participat la Campionatul Naţional de karate Eur&K de la Timişoara alături de alţi cca 250 de karateka de la 12 cluburi. Anul trecut, cu trei sportivi, gruparea Kokoro a obţinut trei medalii de bronz. În acest an, la Timişoara au plecat tot trei sportivi, pregătiţi de Ioana Hociung şi e-wu bţinut patru medalii: două de argint şi două de bronz. Performerii au fost Livia Sasu (argint la kumite, bronz la kata), Oana Cuciureanu (argint la kata) şi Victor Ene (bronz la kata).

Etapa ruşinii

Etapa a XXVII-a a Ligii I, încheiată luni seară, a fost runda cu cele mai puţine goluri marcate în actualul sezon, nouă (din tot atătea partide), fiind prima în care s-au înregistrat şi trei rezultate de 0-0. FC Vaslui a adus prima înfrângere pentru Steaua Bucureşti în actualul sezon (prima victorie a lui Liviu Ciobotariu ca antrenor în faţa Stelei, până acum el pierzând toate cele patru confruntări precedente). Ultimul eşec suferit în campionat de roş-albaştri s-a consemnat tot în Ghencea, la 19 mai 2013, scor 2-5 cu FC Viitorul. După patru egaluri în campionat plus unul în Cupă, Răzvan Lucescu a izbutit prima sa victorie de când a preluat pe FC Petrolul Ploieşti. Golul ce a adus victoria celor de la SC Vaslui în meciul cu Steaua a fost al 37-lea pentru Temwanjera, care îl depăşeşte într-un top al marcatorilor străini din primul eşalon pe albanezul Demollari. El a urcat pe poziţia a patra, fiind devansat de Wesley cu 61 goluri, Kapetanos - 48 şi Eric- 41.

Încă un şut cu adresa Mititelu

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea grupării FC Universitatea Craiova, prin care aceasta solicita anularea anumitor articole din Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal, a informat ieri, site-ul oficial al FRF. "Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei de interes. Respinge cererea ca neîntemeiată", se arată în soluţia Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. Decizia luată luni de Curtea de Apel poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 15 zile de la comunicare.

Juventus - în marş spre titlu

Formaţia Juventus Torino a învins, luni seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Udinese, în ultimul meci al etapei a XXXIII-a a campionatului Italiei. Golurile au fost marcate de Giovinco ('16) şi Llorente ('26). Juventus Torino este lider în clasament, cu 87 de puncte, urmată de AS Roma - 79 de puncte şi Napoli - 67 de puncte.

Procurorul s-a lămurit cu Pistorios

Procurorul sud-african Gerrie Nel a pus capăt,ieri, interogatoriului lui Oscar Pistorius, acuzându-l încă o dată pe sportiv că s-a înarmat pentru a-şi ucide iubita în 2013, după o dispută aprigă. "V-aţi înarmat cu intenţia de a o ucide şi asta aţi făcut. Nu mai am nimic să-l întreb pe acest martor", a încheiat procurorul Nel. Interogatoriul dura de miercurea trecută, întrerupt doar de lacrimile acuzatului. Procuorul nu a încetat să-l acuze pe Pistorius că minte, că-şi schimbă versiunea şi că plânge pentru a evita întrebările. Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a început să depună mărturie, săptămâna trecută, în procesul de la Pretoria, în care este acuzat de uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013. Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Zidane se vrea selecţioner

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noël Le Graët, susţine că, înainte de a-l numi pe Didier Deschmaps în 2012 la conducerea reprezentativei Franţei, l-a refuzat pe Zinédine Zidane pentru postul de selecţioner, informează L'Equipe. Într-o carte ce va apărea în această săptămână: "Campionii mondiali 98, secrete şi putere", Le Graët scrie că Zidane i-a cerut să se întâlnească pentru a discuta de postul de selecţioner. "Lui Zidane i-ar fi plăcut să conducă echipa Franţei. Este foarte clar: voia postul. Mi-a cerut să ne vedem. Însă nu era momentul. Trebuia mai întâi să conducă o echipă", a scris oficialul,  care l-a preferat pe Deschamps. Secund al lui Carlo Ancelotti la Real Madrid din vara trecută, Zidane ar putea deveni principal la AS Monaco din sezonul viitor.

Ricciardo rămâne descalificat

Curtea de Apel a Federaţiei Internaţionale de Automobilism a respins marţi contestaţia depusă de echipa Red Bull faţă de decizia comisarilor FIA de a-l descalifica pe pilotul Daniel Ricciardo, clasat al doilea la Marele Premiu al Australiei, informează presa internaţională. Pilotul australian al echipei Red Bull, Daniel Ricciardo, a fost descalificat în prima etapă a sezonului, după ce comisarii FIA au constatat că monopostul său a consumat mai mult combustibil. Monopostul lui Ricciardo a înregistrat în multe momente un consum instantaneu "consistent" peste limita admisă, de 100 de kilograme/oră, a stabilit FIA, care a dat decizia la mai bine de cinci ore de la încheierea cursei.

Premii mărite la Roland Garros

Premiile pentru ediţia 2014 a turneului de la Roland Garros vor fi de peste 25 de milioane de euro, în creştere cu trei milioane în raport cu 2013, a anunţat, marţi, Federaţia Franceză de Tenis (FFT). Suma exactă este de 25.018.900 euro, iar câştigătorii la simplu masculin şi simplu feminin vor primi fiecare câte 1.650.000 euro, adică mai mult cu 10% faţă de anul trecut. Ca şi în 2013, jucătorii şi jucătoarele eliminaţi în tururile doi şi trei, precum şi în optimi, vor primi sume mai mari, cu creşteri de 20 până la 25% în raport cu anul trecut. Premiile turneului parizian au fost deja mărite cu trei milioane în 2013 în raport cu anul precedent.

Gago s-a accidentat la genunchi

Mijlocaşul argentinian al echipei Boca Juniors, Fernando Gago, s-a accidentat la genunchiul stâng, dar va fi apt pentru Cupa Mondială, a anunţat, presa locală. Potrivit primului diagnostic, accidentarea nu i-a afectat ligamentele, iar Gago ar putea fi apt pentru o eventuală convocare în naţionala Argentinei. La Cupa Mondială, Argentina joacă în grupa F, alături de Nigeria, Bosnia şi Iran.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri