Ştiri din sport, multe şi mărunte

vineri, 06 iunie 2014, 01:50
7 MIN
 Ştiri din sport, multe şi mărunte

 

Tricolorii au urcat trei locuri
Echipa naţională a României a urcat trei poziţii şi se află pe locul 29, cu 761 de puncte, în clasamentul FIFA Coca-Cola dat publicităţii joi, informează site-ul oficial al forului mondial. Adversarele României în preliminariile Campionatului European din 2016 ocupă următoarele poziţii: Grecia – 12 (1.064 de puncte), Ungaria – 47 (624 de puncte), Finlanda – 61 (532 de puncte), Irlanda de Nord – 90 (381 de puncte) şi Insulele Feroe – 171 (89 de puncte). În această ierarhie continuă să conducă Spania, urmată de Germania şi Brazilia.
 
 
Două "Ioane" în semifinale la junioare
Jucătoarele Ioana Ducu şi Ioana Loredana Roşca s-au calificat, joi, în semifinalele probei de dublu junioare din cadrul turneului de la Roland Garros, după ce au trecut în sferturile de finală de perechea spaniolă Paula Badosa Gibert/Aliona Bolsova Zadoinov, scor 6-1, 7-6. Meciul a durat o oră şi 12 minute.În semifinale, Ducu şi Roşca vor întâlni cuplul Naiktha Bains/Tornado Alicia Black (Australia/SUA – favorite numărul 4), care s-a impus tot joi în faţa perechii formate din Elena Gabriela Ruse și Irina şimanovici (Belarus), scor 6-2, 6-1.
FRF nu face recurs pentru Rapid
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, pe Aeroportul Henri Coandă, că instituţia pe care o conduce nu va face recurs la TAS împotriva deciziei Comisiei de Apel privind menţinerea refuzului de acordare a licenţei clubului FC Rapid, precizând însă că federaţia se va apăra la Lausanne. "Federaţia nu va face recurs în cazul Rapidului la TAS, dar se va apăra la TAS. Sunt două subiecte diferite", a declarat Burleanu la sosirea în ţară din Elveţia, împreună cu lotul echipei naţionale. Directorul Administraţiei de licenţiere, Viorel Duru, a solicitat conducerii FRF să analizeze oportunitatea înaintării unui recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), împotriva deciziei propriei Comisii de Apel, prin care grupării FC Rapid i s-a respins dosarul de licenţiere.
 
 
Pintilii pleacă la echipa lui Reghe
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat , că l-a lăsat pe fotbalistul Stelei, Mihai Pintilii, să nu participe la meciul amical cu Algeria, scor 1-2, deoarece jucătorul l-a anunţat că va semna un contract cu Al Hilal, echipă antrenată de Laurenţiu Reghecampf. "Pintilii mi-a spus că nu poate participa la acest joc deoarece o să semneze cu Al Hilal. L-am lăsat, pentru că îmi spunea că de câteva zile se gândeşte doar la acest transfer, nu mai are gândul la joc şi atunci am decis să îl las", a spus Piţurcă.
 
Instanţa amână pronunţarea
Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare pentru 11 iunie în ceea ce priveşte solicitarea de înregistrare a noii conduceri a Ligii Profesioniste de Fotbal în Registrul Federaţiilor, Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Aceasta este a doua tentativă de a înregistra noua conducere a LPF în Registrul Federaţiilor, avocaţii ligii reluând procedura la 17 aprilie. Curtea de Apel Bucureşti a respins la 10 aprilie solicitarea de înregistrare a organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în Registrul Federaţiilor ca urmare a unei cereri de intervenţie făcută de FC Universitatea Craiova, club aflat în proprietatea lui Adrian Mititelu. Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, el învingându-l la alegerile din cadrul Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.
 
Dan Petrescu a semnat cu Al Arabi
Antrenorul Dan Petrescu a semnat, în noaptea de miercuri spre joi, un contract pe doi ani cu formaţia Al Arabi din Qatar, informează site-ul oficial al echipei arabe. Potrivit sursei citate, din partea clubului arab a semnat secretarul general, doctorul Ahmed Al-Emadi. Dan Petrescu a ajuns la Doha cu trei zile înainte să semneze contractul şi s-a întâlnit de mai multe ori cu reprezentanţii clubului, iar la primele ore ale zilei de joi a ajuns la o înţelegere cu aceştia. Dan Petrescu era liber de contract după ce şi-a reziliat înţelegerea cu gruparea rusă Dinamo Moscova, în această primavară. El a mai antrenat formaţiile Sportul Studenţesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni şi Kuban Krasnodar. Al Arabi a terminat sezonul 2013-2014 pe locul cinci, ratând astfel calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor Asiei. Din lotul formaţiei fac parte jucători precum Karim Ziani, fost la Olympique Marseille şi VfL Wolfsburg, sau Houssine Kharja, fost la Internazionale Milano, AS Roma şi AC Fiorentina
 
"Cap de Zmeu" se întoarce acasă
Directorul general al FC Braşov, Constantin Zotta, a declarat că gruparea braşoveană a ajuns la un acord cu mijlocaşul Cătălin Munteanu, acesta urmând să semneze zilele următoare un contract valabil două sezoane. "Am discutat cu Cătălin Munteanu şi ne-am înţeles asupra termenilor contractului, astfel că zilele următoare vom semna o înţelegere pe doi ani", a spus Zotta. Cătălin Munteanu, care a jucat în ultimele sezoane la Dinamo, a mai evoluat pentru FC Braşov în perioada 2008-2010. Gruparea braşoveană s-a înţeles verbal şi cu fotbalistul Marian Constantinescu (Ceahlăul Piatra Neamţ) şi mai negociază cu fundaşul Nicolae Muşat (Dinamo) şi cu mijlocaşul Sorin Strătilă (ultima oară la Concordia Chiajna).
 
Larie, transferat la CFR Cluj
Cluburile CFR Cluj şi Viitorul Constanţa au ajuns la un acord privind transferul definitiv al fundaşului central Ionuţ Larie, se arată într-un comunicat al grupării ardelene postat pe site-ul oficial. Fundaşul în vârstă de 27 de ani a semnat cu CFR Cluj un contract valabil pentru urmatoarele trei sezoane.  În cariera sa, Larie a mai fost legitimat la grupările Farul Constanţa, CSM Râmnicu Vâlcea şi Delta Tulcea.
Penescu, condamnat definitiv
Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la de trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat că l-a plătit pe fostul arbitru Ionică Serea să declare echipa FC Argeş câştigătoare într-un meci disputat cu Steaua Bucureşti. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au menţinut pedeapsa de trei ani de închisoare dispusă de Curtea de Apel Ploieşti, hotărând suspendarea executării acesteia, pe un termen de încercare de cinci ani. n acelaşi dosar, fostul director al firmei Pic Liviu Făcăleaţă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de complicitate la dare de mită. De asemenea, prin decizia ICCJ, foştii arbitri Ionică Serea şi Marius Martiş urmează să execute câte doi ani de închisoare, pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.
 
Morariu devine cavaler de Paris
Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a semnat un brevet de acordare a Ordinului Naţional de Merit în Grad de Cavaler fostului conducător al COSR, Octavian Morariu, pentru activitate susţinută şi merite deosebite în serviciul francofoniei la nivel internaţional, informează cosr.ro. Data ceremoniei în cadrul căreia Morariu va primi această distincţie urmează să îi fie comunicată oficialului român, membru al Comitetului Internaţional Olimpic. Ordinul Naţional de Merit al Franţei a fost înfiinţat la 3 decembrie 1963 de Charles de Gaulle şi se acordă de către preşedintele Franţei cetăţenilor francezi şi de alte naţionalităţi, în cadrul unei ceremonii, pentru merite deosebite, civile şi militare. Până în prezent această distincţie a fost acordată unui număr de aproximativ 2.500 de persoane, între care şi regele Juan Carlos I al Spaniei.
Villa, două luni în Australia
Atacantul spaniol David Villa, care a semnat un contract pe trei sezoane cu formaţia americană New York City FC, din Major League Soccer, a anunţat că va evolua în lunile octombrie şi noiembrie pentru echipa australiană Melbourne City, a anunţat gruparea de la Antipozi. "Acest transfer îmi va da ocazia să joc într-un nou campionat, într-o ţară nouă, şi va fi ideal pentru mine să mă pregătesc pentru sezonul următor al MLS", a anunţat Villa, într-un comunicat de presă. Villa, care şi-a anunţat retragerea din echipa naţională după Cupa Mondială din Brazilia, va începe noul sezon în campionatul american în luna martie. Atacantul de 32 de ani a mai evoluat la FC Valencia, FC Barcelona şi Atletico Madrid.
Table la Ciurea
În organizarea Clubului Sportiv de Table şi Backgammon Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia Cultural-Umanitară Fiii Satelor din Ciurea, va avea loc, sâmbătă, de la ora 11:00, un interesant concurs de table şi backgammon în cadrul Sărbătorilor comunei Ciurea. Concursul se va disputa la pizzeria Coco din localitate. Relaţii suplimentare la preşedintele CSTB Iaşi, Vasile Grăjdeanu, telefon 0741 / 482899.

 

 

Comentarii