Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport multe si marunte

GALERIE
li-na_2
  • li-na_2
- +


 

 

 
Se retrage Li Na
Campioana chineză la tenis Na Li, pe locul 6 WTA în acest moment, îşi va anunţa, vineri, retragerea din activitatea sportivă, informează postul public de televiziune CCTV. În vârstă de 32 de ani, câştigătoarea de la Roland Garros Potrivit CCTV, care citează o sursă din anturajul sportivei, Na Li îşi va anunţa retragerea, vineri, într-o conferinţă de presă. După victoria obţinută în ianuarie la Australian Open, jucătoarea chineză, fostă numărul 2 mondial, a declarat forfait, la finalul lunii iulie, pentru turneele de la Montreal, Cincinnati şi US Open, din cauza unei accidentări la genunchi. Sportiva spera să revină în competiţii la Wuhan, oraşul ei natal, din centrul Chinei, sau la Beijing, în a doua jumătate a lunii septembrie. Li Na a câştigat nouă turnee la simplu şi premii în valoare totală de 16,7 milioane de dolari, fiind prima jucătoare de tenis din Asia care cucereşte un titlu de Grand Slam.
 
Am urcat un loc în clasamentul FIFA
Echipa naţională a României a urcat o poziţie şi se află pe locul 26, cu 837 de puncte, în timp ce Ungaria, viitoarea adversară în prelimianriile Euro-2016, a coborât 20 de poziţii, până pe 54, în clasamentul FIFA Coca-Cola, dat publicităţii, joi. Celelalte adversare ale României din preliminariile Campionatului European din 2016 ocupă următoarele poziţii: Grecia - 14 (în coborâre o poziţie - 1.052 de puncte), Finlanda - 65 (în coborâre zece poziţii - 498 de puncte), Irlanda de Nord - 71 (în urcare 24 de locuri - 435 de puncte) şi Insulele Feroe - 179 (în urcare 4 poziţii - 67 de puncte). Selecţionata Germaniei se menţine pe prima poziţie în această ierarhie, urmată de Argentina şi Columbia, care a depăşit Olanda.
 
Selecţionerul Ungariei a fost demis
Selecţionerul Ungariei, Attila Pinter, a fost demis de Federaţia Maghiară de Fotbal, în urma rezultatelor slabe înregistrate de prima reprezentativă, el fiind înlocuit de Pal Dardai, care va fi interimar la meciurile din acest an, inclusiv la cel cu România, informează forul ungar. Dardai, 38 de ani, se află la prima experienţă ca antrenor. El a evoluat 14 ani ca jucător la Hertha Berlin şi are 61 de selecţii în naţională. Pinter fusese numit în funcţie la 19 decembrie 2013 şi, sub conducerea sa, Ungaria a înregistrat două victorii, un egal şi două înfrângeri.  Ultimul eşec a fost la începutul acestei luni, în singurul meci oficial cu Pinter pe bancă, scor 1-2, pe teren propriu, cu Irlanda de Nord, în Grupa F a preliminariilor Euro-2016, din care face parte şi România. România va întâlni Ungaria, la 11 octombrie, pe Arena Naţională.
 
Davai ceas!
Camera de Investigaţii a Comisiei de Etică a FIFA a decis ca mai mulţi ofiicali care au primit ceasuri de lux din partea confederaţiei braziliene la congresul din luna iunie al forului mondial să înapoieze cadourile respective până la 24 octombrie. Confederaţia braziliană (CBF) a oferit la congresul FIFA câte un ceas marca Parmigiani, în valoare de 25.000 de franci elveţieni, celor 28 de membri ai Comitetului Executiv al forului internaţional, reprezentanţilor celor 32 de naţiuni participante la Cupa Mondială din Brazilia, precum şi reprezentanţilor celor zece federaţii din CONMEBOL. Conform FIFA, Codul de Etică interzice cadourile cu o valoare mai mare decât "simbolică sau modică". "CBF nu ar fi trebuit să ofere ceasurile şi cei care au primit pungile cu cadouri ar fi trebuit să verifice dacă obiectele din interior sunt corespunzătoare şi să înapoieze ceasurile sau să prezinte situaţia Camerei de Investigaţii", a menţionat FIFA.
 
Finala Ligii, pe San Siro
Finala din 2016 a Ligii Campionilor va avea loc la Milano, a anunţat,ier i, Comitetul Executiv al UEFA, reunit la Nyon. Stadionul San Siro va găzdui pentru a patra oară în istorie finala celei mai importante competiţii intercluburi din Europa, după ce şi ediţiile din 1965, 1970 şi 2001 s-au disputat la Milano. În 2015, finala LC va avea loc la Berlin, iar în 2014 s-a disputat la Lisabona. Finala din 2016 a Ligii Europa va fi găzduită de oraşul elveţian Basel, iar Supercupa Europei va avea loc în 2016 la Trondheim (Norvegia).
 
Xavi, egalul lui Raul
Mijlocaşul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, titular în partida cu APOEL Nicosia, l-a egalat pe fostul atacant al formaţiei Real Madrid, Raul Gonzalez, la numărul de meciuri jucate în grupele Ligii Campionilor, cei doi aflându-se pe prima poziţie cu 142 de prezenţe, informează site-ul UEFA. Xavi a câştigat de trei Liga Campionilor cu FC Barcelona.
 
Schimburi de fumigene pe “Olimpico”
Cel puţin doi suporteri ai echipei ŢSKA Moscova au fost spitalizaţi, în capitala Italiei, în urma incidentelor violente care au avut loc în tribune, miercuri, înainte şi după meciul cu AS Roma, din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor. Potrivit ediţiei online a cotidianului Gazzetta dello Sport, unul dintre răniţi a primit o lovitură de cuţit în stomac, dar viaţa lui nu este în pericol. Celălalt a fost lovit la cap cu o sticlă. Poliţia a intervenit în sectoarele ocupate de fanii ruşi pentru a-i calma pe cei mai violenţi dintre aceştia.  Spre finalul partidei, câştigată de AS Roma cu scorul de 5-1, suporterii echipei din Moscova au început să arunce cu fumigene înspre tribuna vecină, ocupată de susţinătorii formaţiei italiene, care le-au retrimis către ruşi. Forţele speciale au intervenit pentru a restabili ordinea, folosind bastoanele din dotare.
 
Accident mortal cu motocicleta
Fostul internaţional ucrainean Andrei Gusin a decedat, ieri, la vârsta de 41 de ani, în urma unui accident de motocicletă, a anunţat site-ul oficial al UEFA. Gusin a pierdut controlul motocicletei într-o curbă pe Motodromul Ciaika din Kiev. Fostul mijlocaş de la Dinamo Kiev, care era căsătorit şi avea trei băieţi, a murit pe loc. Andrei Gusin a câştigat şapte titluri de campion şi patru Cupe ale Ucrainei cu Dinamo Kiev, alături de care a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor în 1999. El a mai evoluat în cariera sa la formaţiile  Karpatî Lvov, Krîlia Sovetov Samara şi Saturn Moskovskaia Oblast. Gusin a marcat şase goluri în 71 de meciuri jucate la naţionala Ucrainei.
 
 
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri