Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
ciotoiu-haltere
  • ciotoiu-haltere
- +

 

 
De trei ori argint pentru Ilie
În aceste zile se desfăşoară în localitatea  Limassol (Cipru) Campionatele Europene de haltere pentru juniori. Ieri s-au desfăşurat întrecerile categoriei 56 kg, la care a participat şi Ilie Ciotoiu, halterofil ieşean din echipa antrenorului emerit Dănuţ Fron de la CFR, care are dublă legitimare cu CSM Cluj. Ciotoiu a cucerit în Cipru medaliile de argint atăt la total (224 kg), cât şi la smuls şi aruncat (102 ^122 kg), fiind depăşit doar de italianul Mirco Scatantino (108^132 # 240). „Este un rezultat foarte bun pentru elevul meu, Ilie Ciotoiu, cu cele trei medalii de argint cucerite în Cipru. Nu avea cum să-l învingă pe italianul Mirco Scarantino, care are rezultate excepţionale şi la Europene de haltere ale seniorilor !”, ne-a declarat în această seară antrenorul Dănuţ Fron, de la CS CFR Iaşi.  La junioare, în cadrul categoriei 48 kg, românca Monica Csengeri a cucerit şi ea trei medalii, aur la smuls (cu 74 kg), argint la aruncat (90 kg) şi total (164 kg). La începutul lunii decembrie, ieşenii Ilie Ciotoiu şi Mădălina Ţi bichi, ambii de la CS CFR Iaşi, vor lua parte la finalele Campionatelor Naţionale de haltere ale României, de la Oneşti.

Moroşanu n-a mai avut adversar
Cătălin Moroşanu nu a mai luptat în finala circuitului Superkombat, ce a avut loc sâmbătă seară, la "Palaiper Arena" din Monza, deoarece adversarul său, Ron Sparks, şi-a luxat glezna în momentul prezentării, căzând de pe scenă. "Sunt foarte supărat! Vă mulţumesc că aţi venit în număr atât de mare pentru mine. Vă promit că voi reveni în Italia şi am să lupt pentru voi. Mă voi bate cu trei odată, pentru voi! îmi pare foarte rău! Chiar îmi doream foarte mult să lupt pentru voi, pentru toţi românii din Italia", le-a spus Cătălin Moroşanu celor câteva mii de români care au venit la gala organizată la Monza. În alte două super-fight-uri, Andrei Stoica l-a învins prin KO pe Emilio Vallencillo, iar Amansio Paraschiv a câştigat tot prin KO, în faţa lui Ricardo Lecca. În meciul rezervă al "piramidei", Bogdan Stoica s-a impus prin KO tehnic în faţa lui Alexandru Negrea.
           
Dolniceanu şi ai lui
Echipa masculină de sabie a României a câştigat, ieri, etapa de Cupă Mondială de la Budapesta, după ce a învins în finală Italia, scor 45-44, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Scrimă. România a evoluat în componenţa Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi George Iancu. Locul trei a revenit Germaniei, care a trecut în finala mică de Rusia, scor 45-43.
 



Eşec dureros
* Ştiinţa Miroslava – Bucovina Pojorâta 1-2 (1-0). Disputat sâmbătă, la Miroslava, derbiul Seriei I a Ligii a III-a, dintre Ştiinţa Miroslava şi Bucovina Pojorâta, s-a încheiat cu victoria oaspeţilor. Elevii lui Cristi Ungureanu au condus la pauză, ca urmare a reuşitei lui Tofan (’29), însă oaspeţii au întors rezultatul după odihnă, graţie golurilor înscrise de Rus (’62) şi Prundeanu (’74). În urma acestui eşec, Ştiinţa a ratat posibilitatea de a ierna pe primul loc. Echipa din Miroslava, care a suferit trei eşecuri în 11 meciuri, a încheiat turul pe poziţia secundă, cu 24 de puncte, permiţând grupării din Pojorâta să se distanţeze în fruntea clasamentului, la trei lungimi. Pe locul III se află Sepsi Sfîntu Gheorghe, care a acumulat 20 de puncte. CSM Paşcani, care a stat în ultima etapă a turului, va începe returul de pe locul VIII, păşcănenii având 14 puncte. (Ovidiu MINEA)
 
Mai avem un cuplu de Cupa Davis
Perechea Patrick Grigoriu/Costin Pavăl a câştigat, sâmbătă, proba de dublu din cadrul turneului challenger de la Andria (Italia), dotat cu premii totale de 35.000 de euro., Grigoriu şi Pavăl au învins în finală, cu scorul de 7-6 , 6-7, 10-5, într-o oră şi 42 de minute, cuplul Roman Jebavy/Andreas Siljeström (Cehia/Suedia), cap de serie numărul 2.
 
Stejarii au învins arţarii
Reprezentativa de rugby a României a învins, sâmbătă, cu scorul de 18-9 (6-3), selecţionata Canadei, într-un meci test disputat pe stadionul Arcul de Triumf. Punctele României au fost reuşite de Florin Vlaicu - 6 lovituri de pedeapsă. Pentur Canada au punctat Pritchard - două lovituri de pedeapsă, McRorie - o lovitură de pedeapsă.
 
Se pune de un boicot european
Directorul general al Ligii Germane de Fotbal (DFL) s-a declarat în favoarea boicotării de către naţiunile europene a ediţiilor din 2018 şi din 2022 ale Cupei Mondiale, ca urmare a suspiciunilor de corupţie cu privire la atribuirea găzduirii celor două turnee Rusiei şi Qatarului. "75 la sută din jucătorii de la Cupa Mondială au contract în Europa şi dacă Europa spune: «Nu participăm», atunci situaţia se schimbă total", a declarat Christian Seifert într-un interviu pentru Süddeutsche Zeitung. "FIFA ar putea să suspende Germania, Anglia, Italia şi Spania pentru următoarele trei ediţii ale Cupei Mondiale, dar atunci oricum nu ar conta. Pentru că atunci nu va mai exista Cupa Mondială", a adăugat oficialul DFL, care este de părere că "boicotul ar fi cea mai eficientă armă". O astfel de iniţiativă este posibilă însă doar dacă Europa va vorbi la unison, consideră Seifert, menţionând că are mari îndoieli că acest lucru s-ar putea întâmpla.
 
Dublă Stancu – în Turcia
Fotbalistul Bogdan Stancu a înscris ambele goluri ale echipei Gençlerbirligi în meciul disputat, duminică, pe teren propriu, cu formaţia Karabukspor, scor 2-2, în etapa a X-a a campionatului Turciei. Stancu, integralist la gazde, a marcat în minutele 23 şi 45. Liviu Antal a fost rezervă la Gençlerrbirligi. Echipa din Ankara se află pe locul 11 în clasamentul campionatului Turciei, cu 13 puncte. Lider este Fenerbahçe, cu 19 puncte şi un joc mai puţin.
 
Haţegan în Liga Campionilor
Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida dintre echipa BATE Borîsau(Belarus) şi formaţia portugheză FC Porto, programată marţi, la ora 19.00, în grupa H a Ligii Campionilor. Haţegan va fi ajutat la cele două linii de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Asistenţi adiţionali vor fi Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu, iar arbitru de rezervă Radu Ghinguleac.
 
 
Alt record al lui Messi
Fotbalistul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a devenit sâmbătă seară, la meciul cu FC Sevilla, deţinător unic al recordului de goluri marcate în campionatul Spaniei, cu 253 de reuşite. Messi a înscris în minutele 21, 72 şi 77 ale partidei cu Sevilla.  Lionel Messi a marcat în total 253 de goluri în cele 289 de partide jucate în campionat. Pe locul doi în topul celor mai buni marcatori din istoria campionatului Spaniei se află Telmo Zarra, jucător emblematic al echipei Athletic Bilbao în anii 1940-1950, care a înscris 251 de goluri în 270 de meciuri. Formaţia FC Barcelona a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, echipa FC Sevilla, într-un meci din etapa a XII-a a campionatului Spaniei.
 
Pacquaio îşi menţine centura
Pugilistul filipinez Manny Pacquiao (35 de ani) l-a învins pe americanul Chris Algieri (30 de ani) la puncte, într-o gală ce a avut loc la Macao, şi rămâne astfel deţinătorul centurii WBO la categoria semimijlocie. Pacquiao şi-a trimis la podea adversarul de şase ori pe parcursul meciului ce a avut 12 runde. Arbitrii-judecători l-au considerat în unanimitate câştigător pe filipinez (119-103, 119-103, 120-102). "Sunt mulţumit de deznodământ. Am încercat să îl fac KO pe Algieri, dar este rapid şi se mişca tot timpul", a declarat Pacquiao. Palmaresul lui Manny Pacquiao include acum 57 de victorii, dintre care 38 înainte de limită. Filipinezul a mai înregistrat în carieră 6 remize şi două înfrângeri.
 
Solidaritate cu fanii
Formaţia Dinamo Zagreb, care va întâlni joi echipa Astra Giurgiu în grupele Ligii Europa, nu a jucat, sâmbătă, în campionatul Croaţiei, adversara Hajduk Split refuzând să intre pe teren în semn de solidaritate cu un grup de suporteri care nu a avut acces în stadion. Meciul dintre Dinamo Zagreb şi Hajduk Split nu s-a mai disputat, după ce oaspeţii au refuzat să joace deoarece 50 de suporteri nu au fost primiţi în stadion, fiind trecuţi pe o "listă neagră". Faptul că fanii respectivi nu au putut să intre în stadion i-a determinat pe ceilalţi suporteri ai grupării oaspete să iasă din arenă şi să returneze biletele la case. Echipa Hajduk Split a hotărât atunci să nu joace. Reprezentanţii clubului Hajduk Split susţin că niciunul dintre fani nu ar trebui să aibă interdicţie şi că lista a fost făcută de oficialii de la Dinamo Zagreb, între care şi directorul executiv Zdravko Mamic, o persoană influentă în federaţia croată. "Oficialii de la Hajduk mi-au cerut să amân meciul deoarece suporterii lor au probleme în ceea ce priveşte accesul în stadion. Am refuzat, iar ei s-au ridicat şi au părăsit încăperea", a declarat observatorul Lino Rosa.
 
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri