Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
natea-daniel
  • natea-daniel
- +

 
Natea – locul VII la Varşovia
Sportivul român Daniel Natea a ocupat locul VII în limitele categoriei ^100 kg, duminică, la concursul de judo European Open de la Varşovia.  Natea l-a învins în primul tur pe italianul Alessio Mascetti, dar a pierdut apoi în faţa turcului Feyyaz Yazici, fiind întrecut apoi şi în recalificări de mongolul Duurenbayar Ulziibayar.  Valentin Radu (100 kg) a cedat în primul tur la danezul Frederik Jørgensen, iar Remus Lazea s-a clasat pe locul V la categoria 66 kg. În ultimul clasament dat publicităţii de către Federaţia Internaţională de Judo la categoria ^100 kg, Natea ocupă locul VIII cu 1117 puncte, iar Vlăduţ Simionescu se află pe locul 21 cu 685 p. Primii trei clasaţi sunt francezul Teddy Riner (2250 p), brazilianul Rafael Silva (2192 p) şi georgianul Adam Okruaşvili (1930).
 
Alex Feraru, campion naţional la judo
Judoka ieşean, Alexandru Ferariu (60 kg), pregătit de antrenorul Costel Năftică la CS Politehnica Iaşi a obţinut medalia de aur şi titlul naţional la competiţia rezervată sportivilor sub 23 de ani. La aceeaşi competiţie judoka de la Politehnica au mai obţinut patru medalii de bronz prin Andreea Ştefănescu (48 kg), Viaceslav Plămădeală (73 kg), Dorin Cotonoagă (81 kg) şi Victor Bodişteanu (90 kg).
 
Karateka de la Enpi în faza finală
În cursul săptămânii trecute s-au disputat la Piatra Neamţ întrecerile etapei zonale a Campionatului  Naţional de Karate Tradiţional  pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori. Dintre sportivii trimişi de CS Enpi (preşedinte, Constantin Adăscăliţei, instructor, Irina Pascaru) un număr de zece s-au calificat pentru faza finală, care se va disputa în această lună, la Izvorani. Iată sportivii şi echipele, la probele în care s-au calificat.
juniori: Ionuţ Trupină, Cosmin Huţanu, Vlad Croitoru (kata echipe, locul II), Ionuţ Trupină, Vlad Croitoru (embu, II), Alexandru Lupescu (kata individual, III), Alexandru Lupescu, Cosmin Huţanu, Ionuţ Trupină (kumite echipe, III).
tineret: Dragoş Bălăiaşa (kata individual, kumite individual I), Dragoş Bălăiaşa, Alexandru Lupescu (embu, I), Dragoş Bălăiaşa, Octavian Postolache, Aurel Ciubotariu (kumite echipe I), Andreea Timofte, Adina Timofte, Ştefana Baltag (kata echipe, I), Dragoş Bălăiaşa (fukugo, II), Andrea Timofte, Dragoş Bălăiaşa (embu mixt II), Octavian Postolache (kumite individual III), Aurel Ciubotariu (fukugo indiviual, III), Andreea Timofte (kata individual, III).
 
Iorgulescu, UEFA şi insolvenţa
Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, luni, că forul pe care îl conduce a trimis o adresă la UEFA, pentru a afla dacă grupări aflate în insolvenţă pot participa în sezonul viitor al cupelor europene, în condiţiile în care şase cluburi din Liga I sunt în reorganizare. "Numai UEFA poate decide dacă o echipă în insolvenţă poate juca în Liga Campionilor. Noi am făcut o adresă la UEFA şi aşteptăm un răspuns, pentru că au fost situaţii, cu ani în urmă, au fost echipe care au jucat în cupele europene, dar nu mai sunt aceleaşi condiţii, au schimbat puţin regulamentul. În acest sens am făcut adresa şi să ne răspundă", a spus Iorgulescu. Gino Iorgulescu a afirmat că se va analiza în cadrul Comitetului Executiv al FRF situaţia cluburilor aflate în insolvenţă, dar care ar avea dreptul din punct de vedere sportiv să participe în cupele europene.
 
 
O româncă în Formula 4
Pilotul Alexandra Marinescu, în vârstă de 15 ani, prima româncă din competiţiile de monoposturi, a început testele oficiale în Formula 4 alături de echipa Richardson Racing, acestea având loc pe circuitul Brands Hatch (Marea Britanie), se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX. Formula 4 este o competiţie de monoposturi în care maşinile sunt echipate cu motoare Ford de 160 de cai putere. "După karting şi competiţia de monoposturi Skip Barber din Statele Unite, cred că Formula 4 este pasul normal în cariera mea, mai ales că beneficiază de susţinerea FIA şi pentru că este singura care acceptă piloţi de 15 ani. Am început deja pregătirile şi abia aştept prima cursă din acest sezon", a spus Alexandra Marinescu.
 
Aşii lui Federer
Tenismanul elveţian Roger Federer, câştigător în această săptămână al turneului de la Dubai, a devenit al patrulea jucător din istorie care a depăşit 9.000 de aşi în carieră, a anunţat, L’Equipe. Federer a ajuns la 9.007 aşi şi are o medie de 7,6 aşi pe meci în întreaga carieră. Elveţianul este depăşit în această ierarhie de croaţii Goran Ivanisevic - 10.183 de aşi şi Ivo Karlovic - 9.322, pecum şi de americanul Andy Roddick - 9.074. Tenismanul elveţian Roger Federer, cap de serie numărul 2, l-a învins, sâmbătă, pe sârbul Novak Djokovic, pincipalul favorit, scor 6-3, 7-5, şi a câştigat pentru a şaptea oară turneul de la Dubai.
 
 
Queen’s Park, în mare deficit
Gruparea engleză Queens Park Rangers a înregistrat, în anul fiscal 2014, pierderi de 9,8 milioane de lire sterline (13,5 milioane de euro), cu 85 la sută mai puţin faţă de anul precedent, în ciuda faptului că echipa a petrecut sezonul 2013/2014 în divizia a II-a. Clubul a anunţat că împrumuturi de 60 de milioane de lire sterline (82,44 milioane de euro) ale acţionarilor au fost şterse. De asemenea, cheltuielile au fost reduse cu 22 de milioane de lire sterline (30,22 milioane de euro), în special datorită achiziţionării de jucători mai ieftini. Liga de Fotbal va anunţa săptămâna aceasta dacă gruparea londoneză a încălcat regulile Fair Play-ului Financiar. Cel mai probabil, QPR se va alege cu o amendă mică din cauza pierderilor.
 
A murit un internaţional german
Fostul internaţional german Wolfram Wuttke, care a participat la Campionatul European din 1988, a decedat la vârsta de 53 de ani în urma unei ciroze hepatice, a anunţat site-ul oficial al UEFA. Wuttke a fost selecţionat de patru ori la naţionala Germaniei şi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988. Wolfram Wuttke a evoluat în cariera sa la formaţiile Schalke 04, Borussia Mönchengladbach, Hambürger SV, FC Kaiserslautern, FC Saarbrücken şi Espanyol Barcelona.
 
Campionul surd
Al doilea cel mai tânăr tenisman clasat în ierarhia circuitului masculin ATP, sud-coreeanul Lee Duck-hee este actualul numărul 1 mondial la categoria sub 17 ani (locul 496 la vârsta de 16 ani şi nouă luni), dar el are o particularitate: este surd din naştere, relatează cotidianul francez L'Equipe.  Născut pe 29 mai 1998 la Jecheon, la 150 km sud-est de capitala Coreei de Sud, Seul,  Lee a fost diagnosticat foarte repede cu surditate de gradul doi (pe o scară de la 0-4). Pe teren, el nu aude anunţurile făcute de arbitrul de scaun, nici pe cele ale arbitrilor de linie şi continuă deseori să joace şi după ce o minge a ieşit cu câţiva centimetri în afara terenului. El nu aude nici zgomotul făcut de minge în racheta lui sau a adversarului, o indicaţie foarte preţioasă pentru anticipare şi timing.  De asemenea, el nu are posibilitatea să-şi strige bucuria, să-şi manifeste furia, nici să audă aplauzele, trăind în propria sa lume.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri