Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
simionescu-sofia
  • simionescu-sofia
- +

 
O nouă şansă pentru Vlăduţ
În acest week-end are loc la Samsun în Turcia un mare concurs de judo, cel de-al treilea din acest an. La categoria ^100 kg, s-a înscris şi judoka ieşean Vlăduţ Simionescu, care doreşte foarte mult să uite eşecul de săptămâna trecută de la Tbilisi, concurs la care a fost eliminat din primul tur. La Samsun va fi prezent şi sportivul sibian Daniel Natea, rivalul lui Vlad pentru un loc în echipa olimpică a României, care concurează pe o parte de tablou mai uşoară decât a lui Vlăduţ. În total, la Samsun vor fi prezenţi 12 judoka români
 
Misiune grea la baschet
Echipa de baschet masculin Politehnica Iaşi reia, după o săptămână de pauză întrecerile turneului semifinal al Ligii I, care programează acum prima etapă a returului. Ieşenii antrenaţi de Viorel Nănescu şi Mădălin Nicolae joacă mâine, de la ora 17:00, la Galaţi cu echipa locală Phoenix, liderul de necontestat al clasamentului. Etapa mai cuprinde meciurile Ştiinţa Bucureşti – Dinamo Bucureşti (disputată aseară târziu) şi CSM Miercurea Ciuc – Rapid Bucureşti.
 
Debut victorios pentru Dulca
Reprezentativa under 21 a României a învins, joi seară, cu scorul de 3-0 (1-0), selecţionata similară a Islandei, într-un meci de pregătire disputat la Târgu Mureş, primul pentru Cristian Dulca la conducerea naţionalei de tineret.  Golurile au fost marcate de Puşcaş ('9, '51) şi Mitriţă ('47). . Naţionala under 21 a României va juca un meci amical şi cu Cipru, în 31 martie, de la ora 20.30, tot la Târgu Mureş.Acestea sunt ultimele jocuri ale echipei under 21 înainte de debutul în preliminariile Euro 2017, programat în 16 iunie, pe teren propriu, cu Armenia.
 
CFR Cluj a scăpat la transferuri
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a ridicat provizoriu interdicţia de a legitima jucători în cazul grupării CFR Cluj, însă a păstrat penalizarea de 24 de puncte decisă de FRF pentru clubul ardelean din cauza datoriilor către mai mulţi jucători. "Astăzi clubul nostru a obţinut un răspuns favorabil cu privire la suspendarea provizorie a măsurii de interdicţie a dreptului de a face transferuri şi/sau de a legitima jucători. Privim astfel cu încredere spre o soluţionare favorabilă şi a dosarului de fond în cel mai scurt timp", se arată într-un comunicat al CFR Cluj, postat, vineri, pe site-ul oficial al grupării.Comisia de Recurs a FRF a respins, la 20 februarie, memoriul grupării CFR Cluj, menţinând sancţiunea cu 24 de puncte de penalizare dictată de Comisia de Disciplină. La mijlocul lunii martie, TAS a respins cererea clubului CFR Cluj de suspendare a sancţiunii cu depunctarea, dictată de Comisia de Disciplină a FRF, până la judecarea recursului de către instanţa de la Lausanne.
 
Jo Jo Dan vrea centura
Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a promis, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că va face tot ce este posibil pentru a-l învinge, sâmbătă, pe englezul Kell Brook şi a câştiga titlul mondial IBF la categoria semimijlocie. "...adversarul meu are ceva ce-mi doresc: Centura de Campion Mondial...sâmbătă seară voi face tot ce e posibil să o iau eu...", a notat Jo Jo Dan, ataşând şi o fotografie în care apare alături de Kell Brook. Ion Ionuţ (34 de victorii, 2 înfrângerii, 18 KO) va boxa, sâmbătă, la Motorpoint Arena din Sheffield, cu Kell Brook (33-0, 22 KO), într-o partidă în care boxerul britanic îşi va pune în joc centura IBF la categoria semimijlocie.
 
 
Francezii au câştigat dansul pe gheaţă
Francezii Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron au cucerit aurul în proba de dans pe gheaţă din cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic ediţia 2015, la finalul programului liber desfăşurat vineri la Shanghai. Papadakis şi Cizeron, care se aflau pe locul patru după programul scurt, au obţinut în total 184,28 puncte. Pe poziţia a doua s-au clasat americanii Madison Chock şi Evan Bates (181,34), iar medaliile de bronz au fost câştigate de canadienii Katilyn Weaver şi Andrew Poje (179,42). Gabriella Papadakis (19 ani) şi Guillaume Cizeron (20 ani), care patinează împreună de un deceniu, au devenit cu această ocazie cei mai tineri campioni mondiali în proba de dans pe gheaţă din ultimii 49 de ani. Ei au adus Franţei prima medalie la Mondialele de la Shanghai şi primul aur după o pauză de 7 ani, la toate categoriile.
 
Brazilia a cenătuit cocoşii
Reprezentativa Braziliei a învins, joi, cu scorul de 3-1, naţionala Franţei, într-un meci amical, acesta fiind primul eşec al selecţionatei franceze după sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2014 (0-1 cu Germania). Golurile învingătorilor la partida disputată pe Stade de France au fost marcate de Oscar ('40), Neymar ('57) şi Luiz Gustavo ' (69.) Pentru Franţa a înscris Varane, în minutul 21. Naţionala Franţei nu mai primise trei goluri în acelaşi meci pe teren propriu de 16 ani, de la partida disputată la 5 iunie 1999 cu Rusia, scor 2-3. Zidane, Henry, Desailly, Vieira şi Didier Deschamps au fost omagiaţi, înaintea meciului, pentru cele peste 100 de selecţii pe care le au în naţionala franceză.
 
 
Bulgaria s-a retras de la Europenele de haltere
Bulgaria a renunţat la participarea la Campionatul European de Haltere, competiţie ce va avea loc în perioada 9-18 aprilie la Tbilisi, ca urmare a depistării pozitive a 11 sportivi din lotul bulgar. "Sportivii bulgari nu vor participa la nicio competiţie internaţională până la clarificarea situaţiei", a precizat Federaţia Bulgară de Haltere. Săptămâna trecută, forul din Bulgaria a anunţat că unsprezece componenţi ai loturilor masculin şi feminin au fost depistaţi pozitiv cu stanozolol, în timp ce se pregăteau pentru Campionatul European. Practic aproape toată echipa masculină a Bulgariei a fost depistată pozitiv, cu excepţia lui Aleksandăr Dimitrov, care nu a fost supus controlului în urmă cu trei săptămâni deoarece participa la o competiţie în Germania.
 
 
Depunctare fără efecte
Gruparea AEK Atena, care şi-a asigurat deja promovarea în prima ligă elenă, a fost sancţionată cu retragerea a trei puncte din clasamentul eşalonului secund, ca urmare a incidentelor de la meciul din 11 martie cu Olympiakos Pireu, din Cupa Greciei. De asemenea, clubul din Atena a fost amendat cu 17.000 de euro şi va trebui să dispute următoarele două partide de pe teren propriu fără spectatori. La 11 martie, meciul AEK Atena - Olympiakos Pireu, din manşa secundă a sferturilor de finală ale Cupei Greciei, a fost suspendat, după ce suporterii echipei gazdă au invadat terenul. Partida a fost întreruptă în minutul 90, după ce Olympiakos Pireu a deschis scorul prin Franco Jara. Fanii lui AEK Atena au invadat terenul, iar jucătorii şi arbitrii au fost obligaţi să meargă la vestiare. Întâlnirea nu a mai fost reluată, iar Olympiakos a fost declarată câştigătoare "la masa verde".
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri