Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Stupefiante din Taiwan, cumpărate pe eBay: 1,5 kg de droguri psihedelice primite la poştă

GALERIE
DMT Foto addictioncam.com
  • DMT Foto addictioncam.com
- +

Un drog relativ nou pe piaţa neagră din Iaşi a fost descoperit de procurorii DIICOT asupra unui bărbat care a fost arestat. DMT este la modă în rândul persoanelor amatoare de senzaţii tari, fiind greu de procurat. La nivel naţional, Agenţia Naţională Antidrog a identificat substanţa în 2013.

O captură impresionantă de droguri de mare risc a fost realizată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi. DMT, un drog psihedelic foarte puternic, considerat unul dintre cele mai puternice de acest gen, a fost descoperit într-un colet primit de un ieşean din Taiwan.

Procurorii ieşeni susţin că drogurile au fost introduse în ţară de Romică Adrian Baltariu, care a apelat, în luna ianuarie, la un alt bărbat pentru a realiza o comandă pe gigantul de comerţ online eBay. 

Coletul, ridicat după două luni şi jumătate

“La  data de 10 martie 2015, la un oficiu poştal din judeţul Iaşi, a ajuns un colet având greutatea de 1,5 kg expediat din Taiwan, în interiorul căruia se găseau două pungi de plastic de culoare argintie fiecare a câte 700 grame având etichetă autoadezivă cu menţiunea «Formosa (ACRB) Tannin Powder Net Wt: 700 gr. product of Taiwan» ce conţineau cantitatea de 1.410 grame pulbere care conţine DMT (N,N-dimethyltryptamine), coletul fiind expediat pe numele suspectului A.C.A.”, au precizat procurorii DIICOT.

Coletul a fost ridicat în urmă cu două zile de către Romică Baltariu, el fiind surprins în flagrant de ofiţerii de la Crimă Organizată şi încătuşat. Ulterior, Baltariu a fost prezentat Tribunalului şi arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Ce stări provoacă DMT 

Acronimul DMT, potrivit site-urilor de specialitate, provine de la dimetriltriptamină, o substanţă psihoactivă ce se regăseşte în compoziţia anumitor plante, dar care este produsă şi în corpul unor mamifere.

Apariţia DMT-ului pe piaţa din România a fost sesizată pentru prima dată de presă în anul 2008, însă acest drog apare ca fiind descoperit, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale Antidrog, în 2013. Cea mai populară metodă de administrare a acestui drog este fumatul, iar efectele asupra consumatorilor sunt foarte puternice, cel mai adesea aceştia având halucinaţii şi viziuni pe care unii le-au interpretat ca fiind de factură religioasă. În literatura de specialitate sunt mai mulţi autori care susţin că administrarea DMT-ului ar fi benefică organismului, însă drogul este interzis în majoritatea ţărilor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri