Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Succes garantat cu animale şi copii

GALERIE
cip
  • cip
- +

* Au început preselecţiile pentru un nou show de la Antena 1, "Ham talent!" (la Iaşi a fost sâmbătă). Cu, mai ales, câini, deşi în sigla de pe afişe apar, pe lângă câine, o mâţă şi ceva care seamănă cu un măgar mic, dacă n-o fi, cumva, iepure.

Show cu animale, fiindcă animalele şi copiii vând cel mai bine o producţie video, emisiune TV sau blockbuster de Hollywood: gândiţi-vă la toate superproducţiile cu animale drept eroi şi ne veţi da dreptate. Minionii sunt tot ceva între animale şi copii, la fel ca ştrumfii: mici şi albaştri, deci drăguţi; dacă ar fi mari şi albaştri şi nu ar avea scufiile alea, ar fi nu drăguţi, ci înfricoşători, ca poporul Na'vi din Avatar. O fiinţă păroasă şi mică (rasa ewok de pe planeta Endor din Războiul Stelelor) e drăgălaşă şi nostimă; păroasă şi mare stârneşte teamă (Chewbacca, din acelaşi film). Oamenilor le-au plăcut dintotdeauna creaturile mici şi pufoase (dacă au şi ochii mari, cu atât mai bine): cu siguranţă ăsta e motivul pentru care unii au ales drept animale de companie tarantulele.

* Copiii şi animalele vând foarte bine (mai bine decât sexul, care e mai de nişă); asta, mai ales când fac altceva decât ce ar fi normal, când sunt scoşi dintr-ale lor. Un film cu copii care se joacă sau învaţă ori cu o mâţă care doarme sau mănâncă ori cu un câine care latră la maşini sau mârâie la biciclişti interesează publicul larg la fel de puţin ca pozele din concediul la ţară de pe pagina de Facebook a familiei Georgescu sau Popescu. Puneţi în schimb poza unui căţel cu fes de Moş Crăciun şi ochelari de soare ori clipul cu un pisoi care fuge după lumina de la un breloc cu laser... Poate că vă amintiţi de filmul cu cei 101 dalmaţieni: după vizionare, mii de spectatori şi-au cumpărat dalmaţian, deşi habar n-aveau să crească un câine. Pe de altă parte, a mai fost un film, "Babe", având un purcel drept erou principal, dar n-au scăzut vânzările de ceafă dezosată feliată. Şi ar mai fi o excepţie: micul este mic şi e drăguţ, mai ales bine rumenit, dar dacă e pufos devine mai puţin îndrăgit, fiindcă are mucegai...

* Cu cei mici e la fel: îmbrăcaţi un copil în om mare şi filmaţi-l când face chestii de om mare: chiar dacă le face prost, pare nostim. Ce face prost se iartă, că e mic, deci drăgălaş. Copilul care scârţâie fals la vioară "Ursuleţul Martinel / A-nvăţat un cântecel / Şi îi place, că-i uşor: / Mor-mor-mor şi mor-mor-mor", este mai apreciat de publicul larg decât Yehudi Menuhin interpretând un concert de Beethoveen (despre care mulţi vor crede că e câinele St. Bernard din filmul cu acelaşi nume). Nu contează că o chestie e făcută prost: important e să fie făcută de cineva care nu-i de meserie. Costel Busuioc, poate vă mai amintiţi de el, n-ar fi avut acelaşi succes dacă ar fi fost muzician şi nu zidar. Pe de cealaltă parte, bănuim că fanii săi n-ar accepta ca un om care nu-i de specialitate, un zidar sau un muzician, de pildă, să vină să le repare televizorul...

* Avem o bănuială: că dragostea asta, pentru creaturile mici, pufoase şi cu ochii mari, este controlată de undeva, de pe o planetă îndepărtată. Când omenirea va fi pregătită, când toţi locuitorii pământului le vor iubi la fel de mult şi vor exclama, văzându-le, "Iii! Ce dulcele sunt!", Terra va fi invadată, în sfârşit, de extratereştrii mici, pufoşi şi cu ochii mari. Pământenii se vor topi de drag în faţa lor, mai ceva ca de la o armă atomică, şi se vor bate pe ei, să-i ia acasă şi să le asigure toate condiţiile, devenind sclavii lor. Cam cum fac, în zilele noastre, unii proprietari de animale mici. Cât despre viitoarea emisiune de la Antena1, sperăm că animalele invitate vor fi mai umane decât unii invitaţi de la Antena 3.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri