Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Surzilă jr., personagiul dependent de clubing care-i aduce pe Gorduneni la masă?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vă mai aminţi, stimaţi telespectatori, ce a spus ieşenilor, prin intermediul nostru, vicele Surzilă atunci când a fost întrebat cum se împacă funcţia lui publică, başca cea de coordonare a proiectelor arhitectonice mari din târg, cu postura lui de investitor cu firmă în domeniul blocurilor din zonele cu ştaif? 

Dacă nu vă mai amintiţi (cum poate e şi normal, că la prima vedere nu a spus nimica memorabil), atunci haideţi să vă amintim noi, căci a spus cam aşa: Nu eu mă ocup de firma ce face blocuri în Copou, musiu. De proiecte şi de tot restul, tăieri de copaci monument cu cupa de la Volă şi altele, se ocupă ficiorul, ce treabă am eu?

Booon, trecem peste faptul că, după ce a spus asta, oamenii noştri au şi făcut rost de poze cu Surzilă coordonând muncitorii pe terenul cu pricina. Trecem şi peste faptul că la faţa locului lucra cu oameni de la sforarul imobiliar Zamă Ştie-anu.

L-am întrebat pe amicul Archibald Tănase, care s-a interesat pentru noi, şi care ne spune că, din ce i-au transmis sursele lui, pe juniorul lui Surzilă nu-l ajută pregătirea academică decât să se ocupe de clubul de fiţe al famigliei, din centru, căci asta face de câţiva ani încoace: bate cluburile tătă noaptea, cu paharu-n mână. Iar în ce priveşte imobilile, omul e tămâie. Şi drept dovadă a pregătirii lui academice, cică juniorul o arde în ultima vreme, având chiar gânduri serioase, cu fosta ţiitoare a interlopului Bogdan Gorduneanu, aflat de câteva zile la başcă. Deh, dacă vă mai amintiţi, parcă şi mentorul lui Surzilă, Jiji, voia într-o vreme să-i aducă pe Gorduneni în premărie!

O întâmplare veche de la leberali, dar cu repercusiuni calde

Tătă lumea se miră acuma cum de fostul conţilierul local leberal Bobo Tez, personagiu competent în aria lui de acţiune din câte ne amintim noi de el, s-a dus la dubioşii lui Moliceanu să candideze pe lista lor, în loc să rămână la partidul în care stătea din '90 încoace. Puţini ştiu însă detalii despre momentul care l-a făcut pe Bobo Tez să-şi facă bagajul şi s-o şteargă de la leberali.

Era cică prin vara anului trecut, când Bobo Tez a făcut la leberali o conferinţă cu gazetarii, ca să anunţe racolarea în partid a vniversitarului Dodo Brincu, achiziţie de soi, pentru cine nu ştie. La un moment dat, luându-se cu vorba, Bobo Tez s-a legat şi de Felu, băgat de ceva luni la başcă atuncea, despre care a spus câteva vorbe usturătoare, dar de bun simţ, în condiţiile date. Iar pentru cine nu ştie, Bobo Tez, care stătea politic pe picioarele lui, nu era prea agreat de Felu, care prefera să promoveze băieţi de mingi, aşa încât să nu-i iasă din vorbă la nevoie.

Toate bune şi frumoase, numai că, după conferinţa în cauză, cică Bobo Tez ar fi fost luat la rost de Bot Ia, catindatul, care i-a reproşat cum de are atâta tupeu să vorbească de rău de Felu. Atuncea, zice-se că Bobo Tez şi-a luat bagajul şi nu l-a mai văzut lumea pe la leberali. De ce a a acceptat totuşi fostul leberal o listă aşa de ruşinoasă? Haideţi că vorbim tura viitoare: e un calcul mai laborios aici, din care face parte şi un scenariu cu radicali.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri