Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Terapia prin masaj întăreşte imunitatea organismului prin stimularea curentului limfatic

GALERIE
terapie masaj Foto therapeuticmassage12.com
  • terapie masaj Foto therapeuticmassage12.com
- +

Terapia prin masaj reuşeşte incontestabil să dinamizeze de asemenea şi sistemul limfatic, care are rol în imunitatea organismului, prin intensificarea schimburilor nutritive, eliminarea toxinelor din corp şi prin stimularea limfocitelor. Sistemul limfatic al organismului şi sistemul circulator sunt strâns interconectate. Vasele limfatice însoţesc venele şi au o structură asemănătoare cu a acestora.

Circulaţia limfei se face de la periferia corpului spre marile ducturi limfatice, şi este foarte lentă, fluxul limfatic fiind de 2-4 litri la 24 ore! Circulaţia limfei este aşa de lentă pentru că acest sistem limfatic nu are o „pompă” aşa cum are sistemul circulator – inima. Prin masaj, mâna maseurului devine astfel „pompa” care împinge limfa spre evacuare, accelerând curentul limfatic de până la 15-20 ori, rezultând astfel o mai mare rapiditate în detoxifierea organismului. Lucru foarte important!

Limfa transportă acizii graşi şi colesterolul, precum şi enzime şi hormoni eliminaţi de celulele secretoare.

Masajul accelerează circulaţia limfei în spaţiile intercelulare prin procedeele de alunecare şi presare executate de maseur, care umplu şi golesc succesiv şi într-un ritm accelerat vasele masate, împingând limfa în sensul scurgerii ei normale.

Masajul executat în profunzime pe relieful muscular şi apăsând în spaţiile dintre muşchi, acolo unde se găsesc vasele colectoare de limfă, face ca deşeurile toxice ale organismului să fie dislocate şi antrenate în curentul limfatic.

Toxinele transportate de curentul limfatic, sunt drenate la nivel subclavicular, în sânge, şi eliminate din organism prin organele de excreţie.

Sistemul limfatic conţine reţeaua de ganglioni limfatici, care alimentează limfa cu limfocite şi imunoglobuline necesare în imunitatea organismului.

Cea mai mare concentrare de ganglioni limfatici se găseşte în zona abdomenului, sub ombilic, acolo unde sângele adună majoritatea toxinelor din corp.

Aceştia sunt poziţionaţi în două straturi: un strat superficial, în grăsimea de sub piele, şi un strat profund situat în jurul rinichilor şi a osului sacru.

Prin masarea ţesuturilor abdomenului, ganglionii limfatici vor fi stimulaţi, rezultând o decongestionare a zonei, şi o repunere a toxinelor în circuit. Aceşti ganglioni sunt importanţi datorită legăturii strânse a acestora cu intestinele, sistemul digestiv şi cu sistemul de detoxifiere a ficatului.

În final putem trage o concluzie simplă. Fiind cea mai veche terapie prin care omul şi-a putut alina suferinţele menţinându-şi starea de sănătate, trebuie să acceptăm ideea că terapia prin masaj, în contextul actual, poate contribui din plin la dezvoltarea sistemului de profilaxie a sănătăţii, astfel încât să ne fie mai uşor să prevenim decît să tratăm!

terapeut maseur, Eugen VIERU 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri