Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un egal cât o înfrângere

GALERIE
boldrin-steaua-frasinescu-mitic-ciuca-iasi
  • boldrin-steaua-frasinescu-mitic-ciuca-iasi
- +

FC Steaua Bucureşti – CSM Politehnica Iaşi 1-1 (1-1), restanţă din etapa I a Ligii I de fotbal. CSM a evoluat temător şi nu a speculat situaţia din lotul Stelei şi superioritatea numerică apărută din minutul 57. Golul ieşenilor a fost urmarea unei gafe uriaşe a portarului gazdelor, Niţă

 
 
Steaua: Niţă - Aganovic, Tamaş, Mitrea, Momcilovic – Bourceanu, Muniru – Vîlceanu (’46 – Enceanu), Boldrin, William (’89 -  M. Mihai) – Botă (’46 – Onţel). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
CSM: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu – Böle, Mitic, Târşa (’89 Chelaru), V. Gheorghe (’55 – Piccioni) – Cristea (’73 – Ciucur). Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Vîlceanu (’39) – Böle (’81), Mihalache (’82), Ţigănaşu (’86), Piccioni (‘90^2).
Cartonaş roşu: Onţel (’57).
Arbitri: Horaţiu Feşnic; Mircea Orbuleţ, Marius Marchidanu.
 
1-0, min. 20: Vîlceanu l-a depăşit uşor pe Ţigănaşu şi a şutat din apropierea colţului careului mic, lateral dreapta, după o centrare de pe stânga;
1-1, min. 42: Böle, cu un şut parabil, de la circa 18 metri, uşor lateral dreapta, Niţă greşind flagrant.
 
 
Fără Adi Popa, Enache şi Achim, convocaţi la naţionala mare, fără Florin Tănase, Tudorie, Ovidiu Popescu şi Cojocaru, chemaţi la selecţionata de tineret, ultimul fiind cedat la Crotone, fără Golubovic, Pintilii, Toşca şi L. Filip, accidentaţi, fără Hamroun, vândut în ziua meciului, FC Steaua a avut doar nouă jucători importanţi în lotul de 18 cu care a abordat restanţa de aseară. Deşi, probabil, poţi întâlni o dată în viaţă să ai în faţă o echipă cu atâtea probleme, Iaşul, care remizase în sezonul trecut în partida din deplasare cu o Stea garnisită cu toate vedetele, a intrat fricoasă în disputa de pe Arena Naţională. Cu trei stoperi în coasta unicului vârf al gazdelor, crudul Botă, aflat la debutul în Liga I, stând aproape în permanenţă în propria jumătate, fără inspiraţia de a forţa pe inedita bandă dreaptă a gazdelor, CSM nu a contat deloc în startul partidei.
Simţind că moldovenii sunt neaşteptat de timizi, bucureştenii au apăsat pe accelerator după un sfert de oră în care fotbalul a lipsit. Grahovac a respins şutul bun al lui Boldrin, din lateral stânga (’16) şi a parat încercarea lui Tamaş din lovitură liberă de la 25 metri (’19), însă nu a mai putut face nimic la sclipirea lui Vîlceanu din minutul 20. Nici la 1-0, moldovenii nu au arătat nimic, deşi Napoli l-a urcat pe Ţigănaşu la mijloc, pe postul lui Gheorghe, care a alunecat mai în centru şi l-a trimis pe Ciucă fundaş stânga, apărând un modul “4-4-1-1” mult mai logic faţă de condiţiile de joc. Drept urmare, tot portarul Iaşului a avut de lucru, la şutul lui Boldrin (’37).
Oapseţii au intrat însă la pauză pe picior de egalitate cu vicecampioana, pentru că la primul şut trimis spre poartă, apărut abia în minutul 42, Niţă i-a făcut un cadou neaşteptat lui Böle, scăpând mingea în poartă la un şut parabil al maghiarului. Egalarea a dat curaj CSM: Ţigănaşu (’45) a trimis pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la 29 de metri, iar V. Gheorghe a ratat o ocazie uriaşă în minutul 52, când a trimis pe lângă poartă din poziţie “unu la unu” cu portarul. Trupa lui Napoli a primit şi mai mult vânt pentru a-şi umfla pânzele şi a repeta performanţa reuşită de Politehnica în urmă cu 12 ani, victorie pe terenul “roş-albaştrilor”, Onţel văzând “roşu” direct după o intrare dură asupra lui Voicu în minutul 57. Italianul a continuat să fie prudent însă, a mai făcut o altă schimbare ciudată, scoţându-l pe Cristea, astfel că în mai bine de jumătate de oră de joc cu om în plus CSM a avut o jumătate de ocazie, prin Böle (’63) şi un singur şut pe poartă, şi acela moale, semnat de Ciucur (’86), surclasându-şi adversarul doar la capitolul “galbene”, cu patru avertismente în ultimele zece minute.
S-a consemnat astfel un rezultat care, în condiţiile în care a jucat FC Steaua, ar trebui să nemulţumească o grupare care are ca obiectiv play-off-ul.
 
Cristea: “Îmi doresc să atacăm!”
 
^ Cu excepţia lui D. Popescu, pe banca gazdelor au stat doar jucători tineri: Poiană, Simion, Mihalcea, Mihai, Enceanu, Onţel. ^ Rezerve neutilizate la ieşeni au fost Caparco, Bădic, Saric şi Martin. ^ Înaintea golului oaspeţilor, William a căzut după un duel cu Voicu, faza a continuat, iar Böle a înscris. Gazdele au spus că se putea da fault sau că ieşenii puteau da mingea în afara terenului. ^ Andrei Cristea, care a fost nemulţumit la schimbare, a punctat perfect la Digi Sport după joc: ‘Steaua a avut foarte mulţi absenţi. Ar fi trebuit să profităm mai mult de această conjunctură. Rezultatul este echitabil, însă dacă am fi insistat de la început mai mult, dacă am fi încercat să jucăm mai mult, am fi obţinut mai mult. Tactica noastră este de a ne apăra, însă pentru a ajunge în play-off trebuie să şi atacăm”. Şi Ionuţ Voicu a recunoscut că “puteam mai mult, mai ales că am avut om în plus în repriza a doua”. ^ CSM a rămas şi ieri noapte la Snagov, revenirea spre casă urmând a se face astăzi, cu avionul.^^ Florin Prunea (preşedinte CSM Politehnica): “A fost un joc de slabă factură şi un rezultat echitabil. Trebuia să câştigăm azi. Trebuie să mai aducem un atacant, vedem ce vom face”.
 
Declaraţiile tehnicienilor
 
Laurenţiu Reghecampf: “A fost un joc greu, mă aşteptam la aşa ceva. Am improvizat mult, însă, când am cerut amânarea, ne-am asumat riscul de a juca în actuala conjunctură. De aceea, nu vreau să mă refer la absenţe. Ştiam cum juca Iaşul, chiar dacă, după “roşu” mă aşteptam să iasă mai mult la joc. Am condus meciul de la început la sfârşit. Am marcat primii, însă am primit un gol după o greşeală a lui Niţă. E bine că s-a întâmplat azi, nu la un meci important. Până la urmă, sunt mulţumit cu un punct”.
Nicolo Napoli: “Nu-s mulţumit cu un punct. A fost un meci echilibrat. Am greşit pe fază defensivă şi am luat gol după ce patru fundaşi centrali nu au reuşit să evite un şut. În repriza a doua am jucat mai bine, am încercat să câştigăm meciul, am avut o ocazie mare prin Gheorghe, la o fază care se poate întâmpla oricui. Până la urmă, un punct e bun, a fost un rezultat echitabil. Cristea a spus că mai vrea un atacant? El să-şi vadă de meseria lui! Eu am vorbit cu Prunea, probabil va mai veni un vârf”. 
 
 
 
Situaţia lui Creţu, în coadă de peşte
 
În numărul de marţi al “Ziarului de Iaşi”, am prezentat concluziile şedinţei Comitetului Director al CSM Politehnica Iaşi, care a analizat cererea preşedintelui executiv Florin Prunea de a-l pune pe jucătorul Alexandru Creţu pe lista de transferări. Punctul de vedere al forului care, teoretic, conduce clubul, a fost sintetizat de preşedintele CD, Leonida Antohi: “Am primit o adresă scrisă din partea preşedintelui executiv, care a propus trecerea jucătorului Creţu pe lista de transferări. Ne-a surprins plăcut faptul că ni se cere şi nouă punctul de vedere pe un subiect important. Până acum, nu am fost consultaţi absolut deloc în ceea ce priveşte politica de lot. Nici când clubul a primit pentru Creţu oferta de la Steaua de 270 000 de euro şi 25% dintr-un eventual transfer ulterior, nici când au fost făcute ofertele mai vechi pentru Avrămia şi Herghelegiu, nici când s-au făcut achiziţiile, inclusiv cele ale verii. Nici în ceea ce priveşte contractele şi primele de instalare nu am fost consultaţi. În cazul lui Creţu, opinia noastră a fost că trebuie făcute toate eforturile pentru ca jucătorul să rămână la Iaşi, mai ales că avem foarte puţini jucători din propria pepinieră. Iar dacă va fi vândut, să fie vândut în viitor, măcar la valoarea refuzată cu puţin timp în urmă. Este o simplă opinie, de care domnul preşedinte poate sau nu să ţină seamă. Aşa cum a dorit, domnul Prunea, împreună cu vicepreşedinţii şi echipa pe care şi-a alcătuit-o, are mână liberă în a conduce clubul”.
Florin Prunea a recţionat: “Eu am cerut Comitetului Director, atât în scris cât şi într-o convorbire telefonică pe care am avut-o cu domnul Antohi, să avem un dialog faţă în faţă, pentru a prezenta situaţia reală a lui Creţu. Mă mir că nu am fost invitat s-o expun. Faţă de cele afirmate de domnul Antohi vreau să precizez că decizia de a nu-l vinde pe Creţu nu a luat-o Florin Prunea, ci factorii de decizie ai clubului. Nu am făcut nimic de capul meu, deciziile majore nu le iau singur, mai ales pe cele financiare, pentru că ştiu cu cine am de-a face. În ceea ce-i priveşte pe Avrămia şi Herghelegiu am fost furaţi atunci. Am câştigat în primă instanţă la comisiile federale, după care am pierdut fără să apucăm să le facem jucătorilor oferte” a spus preşedintele clubului, care a adăugat: “Creţu are în continuare oferta pe masă. Mingea e în terenul lui. Eu nu cedez la şantajuri şi presiuni, chiar dacă ele vin din interior sau exterior, ultimul care m-a ameninţat fiind Bogdan Mara, cel care-l influenţează pe Creţu”.
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri