Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ungureanu, Adomniţei şi Oprea le cer în cor ieşenilor un vot de dreapta la prezidenţiale

UPDATE Blaga, la Iaşi: "Legea migraţiei desparte bărbaţii de curve" (IMAGINI)

GALERIE
congres acl la iasi (1)congres acl la iasi (2)congres acl la iasi (3)congres acl la iasi (4)congres acl la iasi (5)congres acl la iasi (6)congres acl la iasi (7)congres acl la iasi (8)congres acl la iasi (9)congres acl la iasi (10)congres acl la iasi (11)congres acl la iasi (12)congres acl la iasi (13)congres acl la iasi (14)congres acl la iasi (15)congres acl la iasi (16)congres acl la iasi (17)congres acl la iasi (18)congres acl la iasi (19)congres acl la iasi (20)
  • congres acl la iasi (1)
  • congres acl la iasi (2)
  • congres acl la iasi (3)
  • congres acl la iasi (4)
  • congres acl la iasi (5)
  • congres acl la iasi (6)
  • congres acl la iasi (7)
  • congres acl la iasi (8)
  • congres acl la iasi (9)
  • congres acl la iasi (10)
  • congres acl la iasi (11)
  • congres acl la iasi (12)
  • congres acl la iasi (13)
  • congres acl la iasi (14)
  • congres acl la iasi (15)
  • congres acl la iasi (16)
  • congres acl la iasi (17)
  • congres acl la iasi (18)
  • congres acl la iasi (19)
  • congres acl la iasi (20)
- +

Candidatul ACL la Preşedinţie Klaus Iohannis a declarat, la Iaşi, că Moldova trebuie să fie legată de vestul ţării printr-o autostradă, precizând că este inadmisibil ca în 2018, când România sărbătoreşte o sută de ani de la Marea Unire, să nu fie finalizat acest proiect.

UPDATE

Ungureanu: Ne-am săturat să mai fim paranteza Bucureştiului. Din Moldova au plecat vocile libertăţii

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu susţine că Iaşiul s-a săturat să fie "paranteza" Bucureştiului, afirmând că ieşenii nu vor un preşedinte care să vină la Iaşi doar pe 24 ianuarie sau în octombrie, ca să bată mătănii de Sfânta Parascheva.

"Ne-am săturat să mai fim paranteza Bucureştiului. Moldovenii par blânzi şi răbdători, dar de aici au plecat primele voci ale libertăţii. Vrem un preşedinte care nu vine la Iaşi doar pe 24 ianuarie de ziua Unirii sau pe care să-l vedem pe 14 octombrie cum bate mătănii. Vrem un preşedinte care înţelege durerile Moldovei", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

La rândul său, liderul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a afirmat că PSD ia de fiecare dată multe voturi în Moldova, dar că social-democraţii nu se apleacă asupra problemelor din această regiune tocmai pentru că voturile lor sunt garantate.

"Cât timp PSD conduce România, Moldovei nu i se va da nimic. Cei de la PSD se vor comporta ca şi până acum. Autostrada Moldova - Ardeal este pe locul doi-trei în sertarele guvernului. În schimb, autostrada Bucureşti - Alexandria e cea mai dezirabilă pentru guvern. Singurul lucru pe care îl fac cei de la PSD e să cumpere şi să şantajeze. Ei se arată deschişi şi europeni, dar pe de altă se dedau la tot felul de lucruri. Frica şi spaima e mare la ei, iar Ponta ştie riscul", a spus Cristian Adomniţei.

Secretarul general PNL, Marian Petrache, a afirmat că analiştii politici spun că ACL ar putea câştiga prezidenţialele în Ardeal, Banat şi Bucureşti, el afirmând că Iohannis poate să câştige şi în Moldova.

"Avem preşedinţi de CJ la Botoşani şi la Iaşi. La Suceava avem majorităţi în consiliul local şi consiliul judeţean. Cum să nu câştigăm alegerile în Moldova?", a întrebat Petrache.

UPDATE

Blaga: Legea migraţiei aleşilor aprobată de PSD are poate şi latura bună: desparte bărbaţii de curve

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, la Iaşi, că legea migraţiei aleşilor locali aprobată de PSD are "poate şi latura bună", pentru că "desparte bărbaţii de curve", el întrebând dacă Ponta va putea câştiga cu "a doua categorie" prezidenţialele din toamnă.

Vasile Blaga a declarat că legea care permite migraţia aleşilor locali reprezintă un exemplu tipic de atac al PSD la statul de drept, liderul democrat-liberal susţinând că "poate are şi latura bună" acest proiect.

"Poate are şi latura bună: desparte bărbaţii de curve. Cu a doua categorie crede Ponta că va câştiga Preşedinţia?", a întrebat Vasile Blaga, afirmaţia sa stârnind aplauze în rândul celor câteva sute de membri şi simpatizanţi PNL şi PDL, participanţi la întâlnirea cu liderii ACL.

Liderul democrat-liberal a spus că ACL nu a fost făcută nici pentru Iohannis, nici pentru Blaga, ci reprezintă vehiculul de care România avea nevoie, întrucât separat nici PDL, şi nici PNL nu ar fi învins PSD.

"Ne luptăm cu caracatiţa pesedistă. Uitaţi-vă la tinerii din PSD, sunt mult mai răi decât cei bătrâni. Ponta l-a primit la el în birou pe Adrian Duicu şi a mers să-l apere pe Nicolescu la Argeş. Ponta va suspenda şi Codul Penal vreo două ore, numai să-i salveze pe baronii săi. În ianuarie şi ai lui vor vrea să scape de el. Vom pune moţiune e cenzură şi îl vom da jos pe Ponta. Muncim serios şi îi creăm lui Ponta condiţii să mânânce floricele şi în turul doi", a afirmat Vasile Blaga.

Totodată, Vasile Blaga i-a invitat pe democrat-liberali şi pe liberali să lase toate orgoliile la o parte în această perioadă şi să se concentreze pe alegerile prezidenţiale din toamnă.

UPDATE

Iohannis: E inadmisibil ca în 2018 capitala Moldovei să nu fie legată de vestul ţării prin autostradă

Klaus Iohannis a declarat la Iaşi, în faţa câtorva sute de membri şi simpatizanţi ai PNL şi PDL, că Moldova trebuie să fie legată printr-o autostradă de vestul ţării, el afirmând că "proiectul nu este un lucru prea mare, ci prea puţin, pentru că e de la sine înţeles că trebuie să se întâmple".

"Este inadmisibil ca în 2018, când sărbătorim o sută de ani de la Marea Unire, capitala Moldovei să nu fie legată de vestul ţării", a spus Iohannis.

GALERIE FOTO

Liderul PNL Klaus Iohannis a mai spus că, după ce va câştiga alegerile prezidenţiale, ACL ar trebui să guverneze zece ani, el condiderând că 2014 este anul schimbării în politica românească.

"Nu vrem să câştigăm doar prezidenţialele, ci să guvernăm cel puţin zece ani, pentru a face România mai bună. Am dovedit că se poate face la Sibiu, unde am adus investiţii şi am coborât şomajul de la 12 la sută spre zero. Voi dovedi că se poate în toată România. Zece ani de guvernare de dreapta este obiectivul meu", a spus Klaus Iohannis.

UPDATE

Şedinţa extraordinară a membrilor ACL s-a desfăşurat fără probleme la Teatrul Naţional. Candidatul la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a fost primit cu urale şi aplauze îndelungate. A fost pus în ipostaza de a cere să se facă linişte pentru a-şi începe discursul. Întrunirea a durat o oră şi cinci minute. La sfârşit s-a intonat imnul PDL, "Verde-nrourat". Urmează şedinţa grupurilor parlamentare reunite la Palas. De acolo, Iohannis va pleca la Vaslui.

UPDATE

Duminică, de la ora 10:00 până la ora 11:30, va avea loc întâlnirea membrilor Delegaţiei Permanente a PNL şi PDL Iaşi în sala mare a Teatrului Naţional. De la ora 12:00, va începe şedinţa grupurilor parlamentare reunite PNL şi PDL la Palas.

UPDATE

Sâmbătă, la sediul PNL Iași, a avut loc o întâlnire a birourilor de conducere ACL în vederea organizării evenimentelor care vor avea loc la Iași duminică. La eveniment a participat și prim-vicepreședintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu. Ședința a fost prezidată de co-președinții ACL Iași, respectiv Cristian Adomniţei, președinte PNL Iași, și Dumitru Oprea, președinte PDL Iași.

"Moldova va da viitorul președinte al României. Schimbarea va pleca de la Iași. Deși mereu a primit cele mai multe voturi din regiunea noastră, PSD a arătat indiferență față de proiectele Moldovei. Legiferarea traseismului arată disperarea PSD care recurge la practici din perioada de tristă amintire 2000-2004 și dispreț față de statul de drept pentru a se înstăpâni peste toată România", a declarat Cristian Adomniţei, co-președinte ACL Iași.

"Ultimatumul pe care PSD l-a dat primarilor, prin acest OUG, înseamnă, în fapt, dorința monstruoasă a partidului-stat de a anihila orice formă de opoziție. Disperarea pleacă de la numărul de primari: la nivel național, ACL are 1550 de primari, pe când PSD are 1100. Această diferență este coșmarul lui Ponta. 25 ani de democrație sunt aruncați la gunoi într-o ședință de guvern patronată de ucenicul lui Adrian Năstase", a declarat Dumitru Oprea, co-președinte ACL Iași.

"E timpul ca Moldova să arate PSD că vremea minciunii, ca program de guvernare, a luat sfârșit. Iașul, în istoria sa, a fost un centru care a generat schimare în momentele esențiale ale României. Avem nevoie de fiecare ieșean pentru a pune capăt arbitrariului și fărădelegii partidului-stat. Vom câștiga președinția României pentru că țara noastră are nevoie de mai multă sobrietate, mai multă demnitate și mai mult respect față de lege. Cu Klaus Iohannis președinte, România va alege calea europeană", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreședinte PDL.

FOTO Andrei DÎSCĂ

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri