VIDEO Dacian Ciolos: Luam in considerare prelungirea perioadei de subscriptie pentru „Cumintenia Pamantului”

vineri, 30 septembrie 2016, 18:32
1 MIN
 VIDEO Dacian Ciolos: Luam in considerare prelungirea perioadei de subscriptie pentru „Cumintenia Pamantului”

Premierul Dacian Ciolos a adresat multumiri tuturor celor care au contribuit la procesul de subscriptie publica pentru achizitia sculpturii "Cumintenia Pamantului" si a anuntat ca Guvernul ia in calcul prelungirea procesului de subscriptie.

"Doresc sa multumesc celor peste 100.000 de romani care au participat la subscriptia publica pentru achizitia "Cuminteniei Pamantului". S-au strans in patru luni si jumatate peste un milion de euro in acest proces de subscriptie. Cred ca este pentru prima data in Romania cand o suma atat de importanta este stransa intr-o perioada atat de scurta pentru un proiect cu valoare culturala", a spus Dacian Ciolos in mesajul video postat pe site-ul Guvernului si pe pagina sa de Facebook, citeaza News.ro.

El a multumit in special formatorilor de opinie, artistilor, sportivilor care s-au implicat proactiv in procesul de subscriptie si a mentionat cateva cazuri care l-au impresionat mai mult.

Peste 100.000 de donatori au participat la campania de subscriptie nationala "Brancusi e al meu", menita sa sustina achizitionarea de catre statul roman a sculpturii "Cumintenia Pamantului" de Constantin Brancusi, iar suma stransa pana vineri, ziua in care conturile deschise la mai multe banci pentru donatii au fost inchise, este de 1.163.032 de euro.

HotNews

 

Comentarii